Hoe kan je tòch goedkoop verhuizen?

Hoe kan je tòch goedkoop verhuizen?

De huizenmarkt staat op zijn kop. Het ene na het andere huis staat te koop en wordt verkocht. Dit betekent dat heel veel mensen verhuizen. Hier wordt vaak geen rekening mee gehouden, maar ook dit brengt kosten met zich mee. Deze kosten kunnen aardig oplopen, denk aan een verhuiswagen en verhuisdozen. Hieronder kun je een aantal tips vinden om dit op een goedkopere manier te doen. Want wie wil nou niet wat geld besparen tijdens een verhuizing?Vraag hulp

De eerste tip is erg makkelijk, maar wordt vaak niet gedaan. Het inhuren van mensen om jouw spullen te verhuizen is kostbaar. Denk daarom goed na hoeveel werk het verhuizen eigenlijk is en hoeveel handen hiervoor nodig zijn. Dit wordt namelijk vaak onderschat en kunnen de kosten van het verhuizen snel oplopen. Vraag van tevoren vrienden en familie om een handje te helpen. Voor hun is het vaak een kleine moeite, maar jou scheelt het enorm veel werk. Daarnaast lijkt het misschien logisch om de verhuizing voor te bereiden, maar dit wordt vaak vergeten. Door zelf al tijdrovende klusjes te doen, zoals servies beschermd in verhuisdozen op te bergen, bespaar je enorm veel tijd en dus geld.

Plan de verhuizing

Zorg dat het verplaatsen van je inboedel van het ene huis naar het andere huis zo spoedig mogelijk verloopt en probeer ervoor te zorgen, wanneer dit mogelijk is, dat je inboedel in een paar dagen is verhuisd. Als er een maand tussen zit, heb je dus ook weer een opslag nodig. Door dit te vermijden, bespaar je veel kosten. Daarnaast kunnen de verhuizers zo ook inschatten hoeveel tijd ze nodig zullen hebben en heb jij inzicht in je kosten. Bovendien scheelt het ook veel kosten als je huis al is opgeruimd en overbodige spullen zijn weggegooid. Dit heeft verschillende voordelen, aangezien je dit niet meer hoeft te doen tijdens het verhuizen. Daarnaast zijn er überhaupt minder spullen om te verhuizen, omdat je al het een en ander hebt weggegooid. En wie wilt er nou niet in een opgeruimd huis zitten? Bovendien is het ook fijn om spullen schoon in verhuisdozen te doen, dan heb je gelijk schone spullen in je nieuwe huis staan.

Wees voorbereid

Tot slot, denk ook aan de kleine dingen. Verhuisdozen heb je natuurlijk nodig. Je rijdt even naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt en je koopt er een aantal, maar ook hierop kun je besparen. Verhuisdozen gebruik je natuurlijk niet vaak, want je verhuist niet elke dag. Dus denk er eens aan om je verhuisdozen tweedehands te kopen.

Wanneer alle kosten duidelijk zijn en je ook aan de kleine dingen hebt gedacht, is het tijd om je kosten te bereken. Door dit van tevoren te doen, kom je niet voor verrassingen te staan.


Kortom, wil je ook goedkoop verhuizen? Vraag hulp aan vrienden en familie, bereid je verhuizing voor en plan de verhuizing. Daarnaast is het nog handig om je huis op te ruimen, je spullen schoon te maken en overbodige spullen weg te gooien. Veel succes en geluk in jouw nieuwe opgeruimde en schone huis!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Evautrecht, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.