Jacobus houtkachel

Jacobus houtkachel

Jacobus Houtkachels;  Ambachtelijke kwaliteit die voldoet aan de eisen van nu.

Houtkachels worden al sinds mensenheugenis gebruikt voor warmte, veiligheid en gezelligheid.

Voor veel haardliefhebbers gaat er niets boven het knisperende geluid van een traditioneel houtvuur. Dit geluid, en het prachtige schouwspel van tergend langzaam likkende vlammen langs hout geven een gevoel van sfeer en gezelligheid. Een mooi zelfgestookt houtvuur maakt van elk huis een thuis, een ontspannen rustpunt in de hectische wereld van vandaag de dag.

 

De eisen die we honderd jaar geleden aan houtkachels stelden zijn heel anders dan de wens van de moderne consument. Efficiency en rendement zijn sleutelwoorden geworden. De uitstoot van schadelijke stoffen is streng gereguleerd en het milieu is belangrijker geworden dan ooit tevoren.

Al deze ontwikkelingen zijn gelukkig Jacobus niet ontgaan, het heeft deze Oer-Hollandse kachelfabrikant juist geïnspireerd en gemotiveerd tot het vinden van oplossingen. Innovatieve technieken hebben ervoor gezorgd dat de moderne houtkachel niet meer te vergelijken is met de kachels van weleer. De wereld is veranderd, maar houtkachels veranderden mee!

 

 Wat niet veranderd is, is de gezelligheid en sfeer die houthaarden in uw woning kunnen brengen.

De Jacobus 9 heeft zijn klassieke uitstraling behouden maar is verder niet meer te vergelijken met houtkachels van vroeger. Houtkachels zoals de Jacobus 9 maken maximaal gebruik van moderne technieken en de allernieuwste materialen. Zo straalt de Jacobus 9 nog steeds gezelligheid en sfeer uit, maar qua verbrandingstechniek, rendement en uitstootreductie is het een wereld van verschil.

Jacobus houtkachels zijn uiterst efficiënt en voldoen ruim aan de strenge normen en eisen die tegenwoordig aan houtkachels gesteld worden.

 

Jacobus 9; Efficiënt en veelzijdig.

Achter het stoere en robuuste uiterlijk van de Jacobus 9 zit  een ultramoderne houthaard verstopt. De brandkamer is bijvoorbeeld van hittebestendig cortenstaal. Cortenstaal staat garant voor een goede warmtegeleidende werking en een lange levensduur, zelfs bij intensief gebruik. De materialen die zijn gebruikt voor de Jacobus zijn van hoge kwaliteit en allemaal extra ‘heavy-duty’ uitgevoerd. De kachel blijft hierdoor aanzienlijk langer warm en bereikt bovendien een hogere stralings- en convectie temperatuur. Innovatief is ook de speciale coating op de ruit van de Jacobus. Deze coating weerkaatst de warmte waardoor de haard langer zijn warmte vasthoudt en waardoor u dus de maximale energie haalt uit elk blok hout dat u verbrandt.

 

Het doordachte ontwerp garandeert een optimale verbranding. Dit betekent minder uitstoot van schadelijke stoffen, een veel hoger rendement en opvallend weinig roetvorming. De ruit van een Jacobus 9 blijft dus schoner en hoeft zelden gereinigd te worden. Erg handig is ook het luchttoevoermechanisme. Met 1 hand kunt u eenvoudig de keuze maken uit 1 van de 5 mogelijke standen. Zo heeft u maximale controle over de luchttoevoer waardoor u de verbranding kunt optimaliseren en de warmteafgifte perfect kunt afstemmen aan uw warmtewens.

De gepatenteerde verbrandingstechniek en het kwalitatief hoogwaardige binnenwerk zorgen dat een Jacobus kachel hout kan verbranden waarmee sommige andere kachels moeite hebben. Harde houtsoorten zoals Meranti, Azobi of eiken zijn bijvoorbeeld geen enkel probleem voor een Jacobus!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 herbertdehaard, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.