Welke soorten afvalemmers bestaan er?

Welke soorten afvalemmers bestaan er?

Afvalemmers zijn er in alle soorten en maten. Aangezien er veel verschillende afvalbakken zijn, is het bij het bij het kiezen van een juiste afvalbak handig om te weten welke soorten er allemaal zijn. Daarom hebben we in dit artikel een overzicht gemaakt van de meest gebruikte prullenbakken. Van prullenbak tot duo afvalemmer; na dit artikel weet jij wat er allemaal te vinden is!

 Prullenbak

De prullenbak is ideaal voor op je kantoor of thuis. Een prullenbak is aan de bovenkant open, waardoor je makkelijk papier weg kan gooien. Doordat de prullenbak aan de bovenkant niet gesloten is, is het wel van belang om hier geen restafval in te gooien. 

 

Push afvalemmer

De push prullenbak gaat open door de klep naar binnen te drukken. Het voordeel van push prullenbakken is dat deze prullenbak automatisch weer terugveert. Zo blijft je prullenbak gesloten, waardoor je geen last hebt van vieze geurtjes.

 

Pedaalemmer

De pedaalemmer is makkelijk om te openen met de voet en sluit vanzelf. Deze afvalbak is met name handig in de keuken, omdat je hier niet de afvalbak met je handen hoeft te openen. Een hygiënische keuze dus!

 

Duo afvalemmer

De duo afvalemmer is een afvalbak met twee afvalemmers aan de binnenkant. Deze prullenbak maakt het daarom makkelijker om afval te scheiden. Zo kan je bijvoorbeeld een emmer voor restafval gebruiken en een emmer voor plastic.

 

Sensorprullenbak

Een andere hygiënische keuze is de sensorprullenbak. Zoals de naam al zegt, heeft de sensorprullenbak een ingebouwde sensor. Wanneer je over deze sensor heen zwaait, gaat de prullenbak al automatisch open. Bij deze prullenbak hoef je de prullenbak dus niet eens aan te raken.

 

Inbouw afvalemmer

De inbouw afvalemmer ideaal voor wanneer je de afvalbak wil verbergen. Deze afvalemmers kan je makkelijk plaatsen in een keukenkastje, waardoor het niet meer in het zicht valt. Inbouw afvalemmers zijn er in vele soorten en maten, waardoor ervoor bijna elk keukenkastje wel een geschikte afvalbak is. Zo houd je ruimte over in je keuken.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 flixmarketing, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.