5 manieren om alternatief te wonen

5 manieren om alternatief te wonen

In dit artikel ga ik je 4 alternatieven laten zien voor het "normale huis". Dus als jij het anders wil doen. Door bijvoorbeeld Europa door te reizen terwijl je woont in een camper. Of altijd al die wereldreis wil doen maar geen wereldreis geld hebt. Lees dan vooral verder. Wij zetten 4 woonvormen op een rij die je verassend mobiel maken ;).1. Tiny House

Een tiny house staat vaak op wielen en is maximaal 50 vierkante meter. Je koopt er één voor ongeveer 50.000 euro en kan dus in enkele jaren compleet hypotheek vrij zijn. Je hebt dan nauwelijks nog woonlasten en kunt de wereld rond gaan reizen of je tijd besteden aan dingen die je echt leuk vindt om te doen.

2. Wonen op een zeilboot

De wereld rondreizen met je huis en ook nog eens 100% eco friendly? Dan is een zeilboot de way to go voor jou. Er zijn veel mensen die permanent wonen in een zeilboot rond de middellandse zee. Je kunt de wereld rond. Je kunt op één plek blijven. De wereld is je achtertuin!

3. Camper

Een camper is een hele gave manier om Europa ( of nog verder) te ontdekken. Je hebt je huis bij je en je kunt overal heen! Er zijn meerdere mensen die wonen in campers. Zelfs met kinderen maken sommigen mensen het een succes ;). 

4. Earthship

Een Earthship is misschien wel mijn favoriete manier van wonen. Weet je niet wat een Earthship is? Lees dan even dit blog "wat is een earthship". Eartships zijn zelfvoorzienend en maken geen gebruik van externe stroombronnen of watervoorzieningen. Ze wekken dit zelf op en filteren bijvoorbeeld ook regenwater ;).

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven! Er zijn dus een stuk meer smaken dan een standaard huur of koopwoning. Durf buiten de gebaande paden te leven en maak je dromen waar!

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 apacalipto, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.