Ruimte zat? Kies voor extra breed!

Ruimte zat? Kies voor extra breed!

Voor het ondergrond in je huiskamers heb je keuze uit veel aanbod. Daarom moet je jezelf goed oriënteren voordat je een beslissing maakt. Je moet er immers zelf leven met de keuze!Voor een specifieke uitstraling voor je woonruimte hoef je niet verder te zoeken dan laminaat extra breed. De voelbare houtstructuren in de toplaag van het laminaat zorgt ervoor dat deze planken bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout. Deze extra brede laminaat planken behoudt elke plank zijn unieke houtstructuur. Daardoor kan je tot in de detail zien wat je in huis hebt gehaald.

Voordelen

De voordelen van extra brede laminaat vloeren zijn enorm. Zo kosten ze weinig onderhoud, zijn ze eenvoudig te leggen op verschillende soorten ondergronden, geschikt voor vloerverwarming en ook weer eenvoudig te verhuizen. De extra brede laminaat vloeren zijn geven vaak een luxe uitstraling aan de kamer. Daarnaast zijn ze tegenwoordig ook vaak waterafstotend gecoat dus vochtbestendig!

Gebruik

Breed laminaat kan ook wel gezien worden als de grotere broer van standaard laminaat. Standaard laminaat is gestopt met groeien tot 130 cm lang en 19 cm breed, maar de brede laminaat planken kunnen wel groter zijn dan 200 cm lang en 23 breed. Door de extra grote planken kan je elke ruimte groter laten voelen, dus ook voor kleinere ruimtes is breed laminaat een aanrader!

Veel variatie

Laminaat is beschikbaar in veel kleuren en varianten. Dit geldt dus ook voor extra brede laminaat planken. Zo kan de kleur van een kamer de uitstraling heel erg bepalen. Daarbij is kleur wel heel belangrijk. Voor de grotere kamers is het aan te raden om voor donkere vloeren te kiezen om zo een knusser en intiemer sfeer te creëren. Voor kleinere kamers zijn lichte vloeren weer een betere keuze. Dit omdat lichte kleuren meer licht reflecteren, waardoor het wat ruimer voelt. Uiteraard kan je ook op eigen gevoel kiezen, het is immers jouw huis!

Als je de keuze hebt gemaakt is het handig om je alsnog zoveel mogelijk te oriënteren! Zo kan je verschillende aanbieders bekijken en daarna de keuze zelf maken.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.