Een uithangbord ontwerpen: Hier moet je op letten

Een uithangbord ontwerpen: Hier moet je op letten

Er is een moment waarop je een nieuw naambord of uithangbord voor je huis zoekt. Bijvoorbeeld omdat je op jezelf bent gaan wonen of bent verhuist. Waar moet je op letten bij het ontwerpen van een uithangbord?Het kiezen voor een uithangbord bij je huis of bedrijf gaat vaak niet over één nacht ijs. Nadat je de keuze hebt gemaakt om voor een uithangbord te kiezen, komt de keuze voor de vele type uithangborden. Zo zijn er nostalgische uithangborden, waar de tekst op geschilderd wordt. Bij andere uithangbordjes, zoals RVS uithangborden of de klassieke uithangborden, wordt de tekst vinyl beletterd.

De volgende stap is het ontwerpen en indelen van je uithangbord. Let bij de kleurkeuze goed op of de kleur bij de style van je huis of bedrijf past. Een uithangbord achteraf aanpassen is namelijk niet mogelijk. Beslis, of overleg samen over het lettertype van de tekst.

Daarna kies je de tekst. De tekst kan bestaan uit een huisnummer, maar kan ook bestaan uit een voornaam of achternaam. Bepaal zelf hoeveel privacy je wenst. Wil je dat iedereen kan weten wie er op een bepaald adres woont, of wil je enkel een achternaam of zelfs alleen een huisnummer?

Mocht je denken aan een gezinsuitbreiding, zorg er dan voor dat je een uithangbord koopt waar volgbordjes aan gehangen kunnen worden. Daarmee kan je later bij een zoon of dochter een volgbordje bestellen en onder je uithangbord hangen.

Bij het ontwerpen van een uithangbord komen er meestal 3 ontwerpen voor:

  • Het huisnummer boven of gecentreerd, de tekst eronder
  • Het huisnummer links, de tekst rechts
  • Het huisnummer rechts, de tekst links

Natuurlijk hoef je niet één van deze ontwerpen te kiezen. Je bent volledig zelf vrij in het complete ontwerp van je uithangbord! Je kan de tekst op elke gewenste positie en in vele kleuren plaatsen.

Zo, nu weet je waar je op moet letten bij het ontwerpen van een uithangbord. Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Trivium, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.