DIY Besta televisiekast

DIY Besta televisiekast

De welbekende Besta televisiekast van de IKEA is een strakke televisiekast met weinig opsmuk. Hierdoor past deze kast eigenlijk in vele interieurs, maar straalt die weinig sfeer uit. Toch is een televisiehoek vaak bedoeld als gezellig hoekje in de woning waar men veel zit. Het is daarom aan te raden om de Besta televisiekast op te leuken. Hoe moet dat? Dat lees je hieronder.Wat heb je nodig?

Om de Besta televisiekast om te toveren tot een sfeervolle televisiekast die een echte eyecatcher wordt in jouw interieur, heb je een aantal dingen nodig.

  • Een witte Besta televisiekast
  • Steigerhouten planken
  • Lijm
  • Lijmklemmen
  • Decoupeerzaag
  • Schuurmachine
  • Schuurpapier

Stappenplan

Stap 1. Wanneer je alle benodigdheden in huis hebt, kun je aan de slag. Wellicht heb je via Marktplaats een Besta televisiekast op de kop getikt. Dan hoef je de kast misschien niet meer in elkaar te zetten. Heb je de kast gewoon bij de IKEA gekocht, dan begin je met het in elkaar zetten van de Besta kast.

Stap 2. Vervolgens bedenk je de indeling. Heb je een grote zithoek, dan kan het een idee zijn om de hele breedte van de ruimte te gebruiken. Wanneer je een kleinere ruimte hebt, raad ik aan om voor een compactere variant te gaan.

Stap 3. Wanneer je onbewerkt steigerhout hebt aangeschaft, moet je het hout eerst nog opschuren totdat het het gewenste resultaat heeft. Ik raad je aan om bewerkt steigerhout te kopen, zodat deze moeite je bespaard blijft.

Stap 4. Vervolgens zaag je het steigerhout met een decoupeerzaag op de juiste lengte. Vergeet vervolgens niet om een schuurpapiertje te halen over de plek waar gezaagd is, zodat de plank netjes afgewerkt is.

Stap 5. Wil je zeker weten dat de steigerhouten planken goed blijven zitten, dan kun je er voor kiezen om de planken vast te lijmen aan het Besta kastje. Ben je iemand die graag snel van interieur wisselt of snel uitgekeken raakt op iets? (zoals ik) Dan raad ik je aan om de planken niet vast te lijmen aan het kastje. Dan blijft de bovenkant van de kast ongedeerd en kunnen de steigerhouten planken er gemakkelijk vanaf gehaald worden. Als je de planken er op hebt liggen is de kast klaar! Succes!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 herbertdehaard, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.