Ga je voor eiken houten vloer of grenen houten vloer?

Ga je voor eiken houten vloer of grenen houten vloer?

Een eiken vloer of een grenen vloer? Oke, het wordt een echte houten vloer en geen nep laminaatje. Dat is duidelijk. Maar je wilt natuurlijk ook een betaalbare houten vloer. En meestal is eiken duurder dan grenen. Laten we even de voordelen en nadelen van beide vloeren bekijken.Bij de aankoop van een houten vloer moet je je allereerst afvragen of het past bij je interieur en hoe lang het mee moet gaan. Is het voor thuis, heb je kinderen of is het voor op de zaak?  Denk daarbij aan hoe lang een vloer moet mee gaan en ook of het hout gemakkelijk is te repareren en schoon te maken.

Voordelen eiken vloer

Eiken is een van de meest populaire houtsoorten en niet voor niks. De prachtige structuren in het hout zorgen ervoor dat je dagelijks geniet van je vloer. Het geeft rust aan de ogen en het voelt natuurlijk aan. Ook is eiken een sterke houtsoort. Een eiken vloer is dan ook tijdloos. Doordat er vele afwerkmogelijkheden zijn is er voor elk interieur wel een eiken vloer te vinden. Een eiken vloer is heel naturel en past daardoor naadloos in welke omgeving dan ook. Een eiken vloer is wel wat duurder dan een grenen vloer.

Voordelen grenen vloer

Ook een grenen houten vloer heeft een prachtige uitstraling. Grenen is in vergelijk met eiken zachter van materiaal. Je krijgt daardoor wel wat eerder beschadigingen. Maar vaak geeft dat juist die charme wat een houten vloer zo aantrekkelijk maakt. Het voelt ook zo lekker warm aan als je er over loopt. Grenen heeft de eigenschap dat het snel de warmte van de kamer aanneemt. Je hebt verschillende kleuren olie waarmee je je jouw vloer net even wat anders er uit kan laten zien. Is ook handig om de vloer bij je interieur te laten passen. Grenen vloeren zijn meestal goedkoper dan eiken vloeren en gemakklijk in onderhoud. 

Waar koop je een eiken vloer of een grenen vloer?

Wij zochten ook een houten vloer en op internet vonden we al snel Vloerenhal Montfoort. We zijn daar heen gereden en hebben in de showroom voor een eiken vloer gekozen. Men heeft ons daar de voordelen van een eiken vloer en een grenen vloer heel duidelijk kunnen uileggen. Vandaar ook deze blog. Zelf leggen is gemakkeijk maar je moet wel handig zijn. Je betaald wat meer als je het laat leggen maar dan weet je dat het goed is. Zoek je een houten vloer voor thuis of bedrijf? Ik raad van harte de Vloerenhal Montfoort aan. https://vloerenhalmontfoort.nl/

Je kunt het bedrijf hier vinden:
Vloerenhal Montfoort:
Mosterdmolenweg 5B
3417 XM Montfoort


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Blogger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.