Waarom de pvc-vloer geschikt is voor jouw badkamer

Waarom de pvc-vloer geschikt is voor jouw badkamer

Krijg je een nieuwe vloer in je badkamer? Dan is het wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. De badkamervloer moet bijvoorbeeld nat kunnen worden en tegen warmte kunnen. Een pvc-vloer of pvc-laminaat kan hiervoor de geschikte oplossing zijn, maar waarom? Comfort is heel belangrijk in de badkamer. Je komt namelijk vaker in de badkamer dan je denkt. Bijvoorbeeld om je even op te frissen of om even te kijken hoe je eruitziet. De badkamer dient ervoor om je op te frissen, te douchen of om te kleden, waardoor je vaak met je blote voeten op de vloer zal staan. Warmte en comfort is hierbij belangrijk.  

Bestand tegen vocht en damp 

Bij het kiezen van een badkamervloer is het belangrijk dat je een vloer kiest die waterbestendig is. PVC-vloeren zijn duurzame en slijtvaste vloeren. Deze vloer is bestand tegen nattigheid zoals vocht en damp. Daarnaast is het geschikt omdat PVC bestand is tegen beschadigingen. Ideaal voor als je wilt douchen na een dagje strand of hebt gesport in de buitenlucht. Er komt altijd wel wat zand mee, wat kan zorgen voor krasjes in de vloer. Bij PVC heb je hier geen problemen mee. PVC-laminaat is ten opzichte van ‘gewoon’ laminaat namelijk wel vochtbestendig. PVC is namelijk gemaakt van kunststof en daarom volledig vochtbestendig. Ideaal dus voor in de badkamer.  

Voordelig en variërend 

Daarnaast is deze vloer goed voor de portemonnee, het is namelijk geen hele dure vloer. Net als laminaat, kun je PVC al vanaf een lage prijs aanschaffen. PVC-vloeren zijn heel variërend, je kunt ze vinden in zowel hout als tegelstructuur. Waarbij het lijkt alsof het echt natuurlijk materiaal is. De vloeren zijn daarnaast ook nog eens in verschillende kleuren te verkrijgen: rood, wit, bruin, eiken, licht eiken, donker eiken, grijs en zwart.  

Overtuigd? Neem eens een kijkje in het assortiment pvc-vloeren bij Luxuryfloors.nl  


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 RoseAnneM, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.