3 redenen om vandaag nog te kiezen voor een warmtepomp

3 redenen om vandaag nog te kiezen voor een warmtepomp

Je hoort er steeds meer huishoudens over: een warmtepomp in huis. Dit is een duurzame manier van jouw woning verwarmen, maar nog lang niet genoeg mensen in Nederland verwarmen hun woning op een duurzame manier. Wij geven hieronder een paar argumenten waarom het slim is om voor een warmtepomp te kiezen.De waarde van je huis verhogen

De aanschaf van een warmtepomp klinkt voor veel mensen als een flinke investering. Maar wat vaak wordt vergeten is dat er ten eerste een subsidie tegenover kan staan van de overheid en ten tweede de waarde van jouw huis ook nog eens wordt verhoogt. Doordat de warmtepomp op een duurzame manier verwarmt, is dit op termijn gunstiger voor de portemonnee. Jouw huis wordt daarom weer meer waard. 

Installeren gaat eenvoudig

Je hebt al een verwarmingsinstallatie in huis. Het klinkt dan als een hele klus om over te gaan op een warmtepomp. Echter is dit in de praktijk vaak een klus die prima te doen is. Afhankelijk van jouw woning en de warmtepomp waar je voor kiest kost het installeren tussen een periode van minder dan een volle dag tot een week. Vergeet dus wederom niet dat de waarde van jouw woning hierna ook stijgt. 

Duurzamer doordat het gasverbruik omlaag gaat

We willen allemaal graag meewerken aan een duurzame omgeving om ons heen. Door voor een warmtepomp te kiezen gaat het gasverbruik in huis flink omlaag, wat weer een goede impact heeft op het milieu om ons heen.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer argumenten om te kiezen voor een warmtepomp of juist niet te kiezen voor een warmtepomp. Lees hier alle voor- en nadelen van het kiezen voor een warmtepomp in jouw huis


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 MaartenNieuws, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.