4 dingen waar je rekening mee moet houden tijdens een verbouwing

4 dingen waar je rekening mee moet houden tijdens een verbouwing

Een verbouwing is heel spannend. Aangezien je er al maanden, misschien wel jaren naar uit kijkt, kun je niet wachten tot je huis helemaal is opgeknapt. Wij weten echter ook dat het een hele klus is waar de nodige voorbereiding bij komt kijken. 



Maak een ruime planning

Wij kunnen dit niet vaak genoeg zeggen: plan alle klussen ruim na elkaar. Aan de ene kant snappen we dat je zo snel mogelijk klaar wilt zijn met de verbouwing. Aan de andere kant loop je meer risico op problemen. Zegt het ene bedrijf af? Dan kan de volgende ook niet aan de slag. Wij adviseren daarom om altijd een paar extra dagen of weken in te plannen tussen de verschillende werkzaamheden, zodat je op de juiste dag een container kunt huren in Nijmegen. Ga je zelf klussen? Ook dan is het fijn om extra tijd te nemen

Neem een professional in de arm

Wordt de verbouwing ingewikkelder dan gedacht? Schroom niet om een aannemer in te schakelen om de verbouwing te leiden. Hij kan je behoeden voor fouten en tips geven waardoor je verbouwing nog beter gaat uitpakken dan je zou verwachten. Ook voor bepaalde klussen zoals tegelen en stuken is het aan te raden om een echte vakman of vakvrouw te vragen om dit te doen, zodat je zeker weet dat het goed gebeurt.

Wind je niet teveel op over tegenslagen

Ja, wij weten dat het af en toe moeilijk is om de kalmte te bewaren als iets niet helemaal lijkt te lukken. Toch heeft het weinig zin om je er over op te winden. Het kost jou energie en misschien ga je bepaalde dingen afraffelen. Dat is toch zonde?

Maak een helder kostenplaatje

Onvoorziene kosten zijn een minder leuke bijkomstigheid bij een verbouwing. De meeste kosten kun je echter al ruim van tevoren inschatten, bijvoorbeeld die van een container huren in Nijmegen. Neem dan ook de moeite om deze op een rijtje te zetten en contacteer de bedrijven wanneer een offerte niet helemaal duidelijk is.


© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.