Heeft u recht op subsidie voor een sedumdak?

Heeft u recht op subsidie voor een sedumdak?

Wilt u een sedumdak aanleggen maar wilt u weten of u recht heeft op subsidie? Bij NatureGreen kunnen we u helpen uit te zoeken wat op u van toepassing is! Een sedumdak brengt veel voordelen met zich mee, zowel voor u als eigenaar als voor de omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betere afvoer van regenwater, verminderde omgevingstemperatuur en versterkte lokale biodiversiteit.De afgelopen jaren hebben we in Nederland steeds vaker last van weersextremen, zoals zware regen of langdurige droogte. Om onze gemeenten daar beter tegen te beschermen, kan een sedumdak uitkomst bieden. Om de aanleg van groene dakbedekking te stimuleren kiezen steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen er daarom voor om subsidie voor een sedumdak beschikbaar te stellen!  

Voorwaarden subsidie

De hoogte van deze subsidies kan erg verschillen per gemeente, maar kunnen soms wel oplopen tot wel 50% van de totale kosten. Dat is natuurlijk zonde om te laten liggen! Om het onze klanten gemakkelijker te maken hebben we bij NatureGreen een handig subsidie overzicht gecreeërd, waar u in één oogopslag kunt zien of u aanspraak kunt maken op subsidie in uw gemeente. Dat scheelt een hoop zoekwerk. Ook de voorwaarden hebben we hier voor u op een rijtje gezet, zodat u ook weet waar u precies aan moet vol doen. Soms kunt u namelijk alleen subsidie ontvangen wanneer uw woning van voor een bepaald jaartal is, of alleen als uw sedumdak een bepaalde waterbergende capaciteit heeft. Om teleurstellingen te voorkomen is het dan ook belangrijk om deze voorwaarden goed van te voren te checken.

Sedumdak cassettes

Een populaire vorm van groene dakbedekking zijn de sedum cassettes. De sedum cassettes vallen, anders dan de sedummatten, onder de kant-en-klaar systemen. Dit houdt in dat u deze soort groene dakbedekking niet meer zelf in elkaar hoeft te zetten, maar zo het dak op kunt schuiven. Een sedummat bestaat namelijk nog uit verschillende opbouwlagen, zoals een drainage-, substraat- en sedumlaag. Wanneer u een sedummat plaatst, moet u deze lagen zelf nog in elkaar zetten. Dat kan handig zijn wanneer het gaat om een dak met een grote oppervlakte, maar voor kleinere daken bieden de cassettes uitkomst. Deze hebben namelijk al alle lagen in één en zijn daardoor zo het dak op te schuiven! U heeft er verder helemaal geen omkijken meer naar. Ideaal dus wanneer u niet te lang bezig wilt zijn met de aanleg van uw sedumdak.

Sedumdak cassettes bij NatureGreen

Bij NatureGreen verkopen we twee soorten sedum cassettes, een lichtgewicht en een normale variant. De lichtgewicht variant heeft een kleinere waterbergende capaciteit, wat in houdt dat deze minder water vast kan houden dan de standaard cassettes. Dit kan handig zijn wanneer de draagkracht van het onderliggende dak niet zo groot is. Beide cassettes zijn volledig kant-en-klaar, bestaan uit een mix van sedumplantjes en hebben dezelfde voordelen als een sedummat. Kies daarom vandaag nog voor sedumdak cassettes van NatureGreen!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 tomdexter13, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.