Wat is een shisha lounge?

Wat is een shisha lounge?

Wat is een shisha lounge? Ze groeien als paddenstoelen uit de grond in Nederland, maar wat is het nou eigenijk precies? Wij gaan er in dit artikel dieper op in. Alles omtrent de shisha lounges komt aan bod in dit artikel.

De volgende vragen komen aan bod;
Wat is een shisha lounge?
Wat is een waterpijp?
Wat is een shisha?
Wat is het verschil tussen een waterpijp en shisha?
Waar komen deze shisha lounges ineens vandaan?

Wij hopen je zo meer inzicht en kennis te geven over deze begrippen.Wat is een shisha lounge?

Een shisha lounge is letterlijk vertaald een lounge waar je shisha kunt roken. Dit doe je tegen betaling. In ruil daarvoor hoef jij zelf helemaal niets te doen. Je kiest een smaakje uit besteld er een drankje bij en binnen 15 minuten staat er een waterpijp voor je neus die klaar is om te gebruiken. Dit kun je doen in je eentje maar ook samen met vrienden. Je kunt ook naar een shisha lounge gaan met 5 vrienden, maar allemaal apart een waterpijp bestellen. Het is maar net wat je wilt. Sommige waterpijpen hebben 4 slangen, deze kun je dus gebruiken met 4 personen tegelijk. Met hoe meer mensen jij de waterpijp deelt, hoe goedkoper het avondje uit voor jou zal zijn. Maar als je hem deelt, zul je ook moeten wachten op je beurt. Vergeet niet allemaal een eigen mondstukje te gebruiken, want anders kun je ziektes overbrengen op je vrienden. Een shisha lounge is dus een lounge die vaak super luxe is. Denk aan de mooiste banken, stoelen en tafels. Er is vaak ook een bar en aan de muur hangen allemaal TV schermen waar vaak voetbalwedstrijden of andere evenementen op worden uitgezonden. Het is de bedoeling om jou te laten relaxen, te laten genieten van een waterpijp en te chillen met vrienden voor een aangename prijs.

 

shisha lounge

Wat betekend shisha?

We horen het je denken, je weet wat een lounge is maar niet wat een shisha is? Shisha betekend letterlijk waterpijp. En een waterpijp is een apparaat om tabak mee te roken. De oudere generatie noemt het een waterpijp, de jongere generatie noemt het een shisha.
Vooral in de grotere steden is de term 'shisha' steeds populairder. Maar het betekend dus letterlijk waterpijp. Er zit ook geen verschil tussen een waterpijp en shisha. De derde term die precies hetzelfde betekend is 'hookah'. Deze komt vooral internationaal voor.
Dus om het even samen te vatten; shisha, waterpijp en hookah betekenen alle drie hetzelfde apparaat.

Waar komen deze shisha lounges ineens vandaan?

Rond 2010 werden shisha lounges steeds populairder in Nederland. Ze kwamen letterlijk als paddenstoelen uit de grond. Als eerst in de steden, al snel kwamen er meerdere shisha lounges per stad waardoor er dus gezonde concurrentie ontstond. Waar je eerst maar kon kiezen uit één shisha lounge in je stad, kun je nu uit meerdere lounges kiezen. Deze trend is komen overwaaien vanuit Duitsland, in Duitsland stikt het van de shisha lounges. Deze zijn daar niet meer weg te denken, inmiddels neemt Nederland het over. Er zijn al meer dan 130 verschillende shisha lounges in heel Nederland te vinden. Mocht je ze allemaal willen bezoeken/uittesten? Ben je dus wel even zoet!

Wij hopen je via dit artikel goed te hebben geïnformeerd over shisha lounges, de waterpijp, de shisha en meer gerelateerde termen.
Mocht je nog vragen hebben kun je deze in een reactie onder het artikel zetten. Wij zullen alle vragen beantwoorden.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Gentstudent, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.