Verhuizingen door de jaren heen deel 2

Verhuizingen door de jaren heen deel 2

Verhuizen wordt al sinds de oudheid gedaan. In eerste instantie werd er alleen verhuisd over kortere afstanden, maar tegenwoordig kun je de hele wereld over. Dit is deel 2 van "verhuizingen door de jaren heen".Tweede wereldoorlog

De verhuizers kregen weer een duw terug in de tijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door de gebeurtenissen was er geen benzine meer te verkrijgen. Hierdoor werd het verhuizen door middel van gemotoriseerde vervoersmiddelen onmogelijk. Ten tijde van deze oorlog is er dan ook enkel verhuisd door middel van de paard en wagen.

In het nu

In de afgelopen eeuw is er veel veranderd. In de tussentijd zijn er meer mogelijkheden wat betreft vervoersmiddelen en elektronische hulpmiddelen. Het wagenpark is bijvoorbeeld uitgebreid met lucht geveerde vrachtwagens. Sinds dat de woningen de lucht in zijn gegaan, zijn verhuiswagens ook uitgebreid met een autolaadkraan. Ook voor fijne en lastig te vervoeren middelen zijn tegenwoordig oplossingen. Zo was het een gehele periode lastig om piano’s te vervoeren. Tegenwoordig zijn er bedrijven die daar hun specialiteit van hebben gemaakt. Zoals Verhuisbedrijf Amsterdam Vlaming. Door het gebruiken van een verhuislift wordt dit gemakkelijker en veiliger gemaakt. Het vervoer is tegenwoordig opgelost door gebruik te maken speciaal voor de piano ingerichte verhuiswagens. De enige knipoog die er nog is naar het verleden, is het gebruik van een zogeheten ‘Pianohond’. Wat in dit geval een karretje betekent.

Emigreren

Wanneer mensen hun geboorteland verlaten om in een ander landen een leven op te bouwen wordt dit emigratie genoemd. In feite is dit een internationale verhuizing. In Nederland is er in de jaren 1947-1963 een grote (3,5% van de totale bevolking), overzeese volksverhuizing geweest. Waarbij het grotendeel naar Canada en Australië is geëmigreerd.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 StefanJacobis, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.