Het stappenplan om je goed te verzekeren!

Het stappenplan om je goed te verzekeren!

Verzekeren is na het aanschaffen van de meest producten stap 2. Er bestaan zoveel soorten verzekeringen waardoor het soms onduidelijk is welke verzekering je waar voor nodig hebt. Eigenlijk kan je alles verzekeren zolang je er maar een premie voor wilt betalen. Bij elke verzekering die je afsluit zul je verschillende gegevens moeten checken om te zien of de verzekering echt bij jou aansluit. Stap 1 Waar wil je je voor verzekeren? 

Is het een product zoals je nieuwe elektrische fiets, mobiele telefoon, laptop, of een andere dure aankoop? Vooral met nadruk op duur, omdat je een product dat je zo opnieuw kunt kopen financieel gezien beter niet kan laten verzekeren. De verzekering is dan vaak duurder dan wanner het stuk gaat je het zelf opnieuw koopt. Is het een product waarvan je verwacht dat de levensduur lang is, dus het product zal niet snel kapot gaan dan is verzekeren vaak ook niet nodig. Stel je koopt een mobiele telefoon met een goede hoes eromheen en de kans dat je 'm product kapot maakt is heel klein dan is verzekeren overbodig. Wil je je verzekeren voor iets van hoge waarde zoals een auto lees dan gauw verder >>>

Stap 2 Vergelijken maar!

Als je weet wat je wilt verzekeren dan ga je op zoek naar de beste verzekeraar. Vaak is dit de verzekeraar die voor jou een goede premie berekend. Let op dat je niet te veel betaald voor je verzekering. Een verzekering kan naarmate het product van hogere waarde is ook duurder uitvallen. Door verzekeringen te vergelijken kun je de verschillende premie's zien die je zult moeten betalen. Er zijn veel websites die verzekeraars onderling met elkaar vergelijken. 

Stap 3 Lees de voorwaarde

Als je de verzekeringen vergelijkt is het belangrijk dat je ze naast de premie ook vergelijkt op wat ze bieden. Stel het product gaat kapot, wat vergoed de verzekering dan? Bij een mobiele telefoon kan het zijn dat de ene verzekeraar wel waterschade vergoed en de andere niet. Ben je een watersporter dan is het belangrijk dat je zeker weet dat de verzekeraar wel waterschade vergoed omdat de kans groot is dat er waterschade plaatsvind. 

Stap 4 Combineer verzekeringen 

Als je al een aantal verzekeringen hebt lopen kijk dan of je daar een extra verzekering voor het bepaalde product kunt afnemen. Het is vaak zo dat je bij het afnemen van meerdere verzekeringen korting krijgt op de extra verzekeringen die je afsluit. Zo betaal je in totaal minder premie over alle verzekeringen die je hebt lopen. Neem daarom altijd contact op met de verzekeraar en vraag of ze je een aanbieding kunnen doen als je nog een extra verzekering afsluit. 

Stap 5 Bewaar de gegevens

Als je je verzekerd hebt bewaar dan goed de polis en de voorwaarde zodat je die altijd bij de hand hebt als er iets gebeurt. Bij sommige verzekeringen kun je dit online inzien door een inlog aan te maken. Bewaar ook altijd goed de bon van je aankopen, het beste is om hier een foto van te maken en ergens in de cloud te bewaren zodat je er altijd bij kunt. Maak ook foto's van het product wanneer je hem net nieuw hebt aangeschaft dan kun je die altijd mee sturen als het bijvoorbeeld gestolen is. 

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Lottelansma, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.