Uitvaartverzekering voor het gehele gezin afsluiten

Uitvaartverzekering voor het gehele gezin afsluiten

Je gezin goed en veilig verzekeren tegen de financiële gevolgen van een plotseling overlijden. Dit is mogelijk door het afsluiten van een uitvaartverzekering voor het gehele gezin. Hoe werkt dit in de praktijk en wat zijn zaken waar je op moet letten? In dit blogartikel vertellen wij je er meer over. Een uitvaartverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel verstandig. Hiermee voorkom je dat nabestaanden te maken krijgen met hoge kosten. Voor een uitvaart ben je gemiddeld een bedrag kwijt tussen de € 6.000,- en € 8.000,-. De totaalprijs is geheel afhankelijk van je wensen. Zonder uitvaartverzekering wordt de uitvaartnota gepresenteerd aan nabestaanden en dit is natuurlijk een forse financiële klap. Met een uitvaartverzekering voorkom je dat zaken financieel uit de hand lopen. Op websites zoals Zorgvaart.nl kun je verzekeraars goed met elkaar vergelijk op premie en de inhoud van dienstenpakketen.

Wat is een gezinspolis? 

Met een gezinspolis verzeker je niet alleen jezelf, maar ook je partner en eventueel aanwezige kinderen. Bij sommige gezinspolissen is het mogelijk om kinderen tot 18 jaar gratis mee te verzekeren. Alleen jij en je partner betalen dan voor de uitvaartverzekering. 

Wat zijn belangrijke aandachtspunten? 

Een gezinspolis sluit je niet zomaar. Het is belangrijk om een aantal zaken goed in de gaten te houden: 

  • De premie is vaak een doorslaggevende factor. Laat deze echter niet alleen de boventoon voeren, maar kijk ook naar de voorwaarden van een gezinspolis. 
  • Kinderen zijn niet automatisch meeverzekerd. Deze dien je apart aan te geven bij een uitvaartverzekeraar. Doe dit altijd direct na de geboorte. 
  • Bij de meeste verzekeraars zijn ongeboren kinderen vanaf de 20ste week in de zwangerschap eveneens meeverzekerd. Dit hoef je niet apart aan te geven. 

De voordelen van een gezinspolis 

Het afsluiten van een uitvaartpolis voor het gehele gezin levert een aantal aantrekkelijke voordelen op: 

  • Met een gezinspolis ben je vaak stukken goedkoper uit. 
  • Kinderen zijn tot 18 jaar vaak gratis meeverzekerd. 
  • De gezinspolis is af te sluiten bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. 
  • Je brengt alles onder bij één maatschappij. 

De nadelen van een gezinspolis 

Een gezinspolis brengt niet alleen voordelen met zich mee. Er kleven ook enkele nadelen aan: 

  • Door iedereen los te verzekeren bij diverse maatschappijen, ben je soms goedkoper uit dan met een gezinspolis. 
  • De voordelen van een gezinspolis gaan niet altijd op als iemand binnen het gezin kampt met gezondheidsklachten. 

Win advies in bij een financieel adviseur 

Heb je behoefte aan professioneel advies bij het afsluiten van een gezinspolis of wil je zeker weten dat dit iets is voor jouw gezin? Je kunt altijd advies inwinnen bij een onafhankelijk financieel adviseur of assurantiekantoor. Verder is er ook online veel informatie te vinden bij een actuele vergelijkingswebsite en websites van de diverse uitvaartverzekeraars.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 promoloog, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.