Lening oversluiten

Lening oversluiten

Lening oversluiten is dat een goed idee?

Het antwoord hierop is volgens onze geld lenen adviseur een duidelijk, ja!

De meeste kredietverstrekkers vragen namelijk veels te veel rente.

 Je bent een dief van je eigen portemonnee als je niet naar de mogelijkheden kijkt tot oversluiten van je lening(en), zeker bij de huidige lage rentestand.

Het overgrote deel van de mensen die een langlopende lening hebben, betalen significant te veel rente, en vaak hebben ze verschillende

leningen waarover rente betaald moet worden.

Ook raak je het overzicht kwijt als je verschillende leningen hebt bij meerdere krediet verstrekkers.

Wat voor leningen kun je oversluiten?

  • een creditcardschuld
  • een roodstand bij de bank.
  • een postorderkrediet.
  • een doorlopend krediet of een persoonlijke lening bij een andere kredietverstrekker.

Bij het oversluiten van al deze losse en vaak te dure leningen kan je besparen op je maandlast en veelal ben je sneller van je lening af of gaat je maandlast omlaag door het oversluiten van je leningen..

Wel dien je goed na te kijken of je bij je huidige kredietvertrekker(s) boetevrij kunt aflossen, dit is een kleine moeite voor het geld dat je kan besparen, mocht dat het geval zijn dan is het goed te weten dat dit maximaal 1% van het af te lossen bedrag mag zijn.

Voor de rest regelt meestal de nieuwe kredietverstrekker alles, dus na de nieuwe kredietaanvraag hoef je verder niks meer te doen.

Nog een voordeel van het oversluiten van leningen, is dat er vaak bijgeleend kan worden, dit betekent dus dat behalve een besparing op je te betalen rente, je ook nog eens extra geld krijgt.

Kortom de voordelen van oversluiten zijn:

  • Overzicht en grip op je maandlasten
  • Je bent voordeliger uit
  • De overstap word geregeld
  • Profiteren van een aantrekkelijke rente
  • Eén overzichtelijk bedrag per maand
  • Eventueel extra financiële ruimte

De nieuwe kredietverstrekker zal wel eerst toetsen of je wel in aanmerking komt voor het oversluiten van je lening(en), daarom moet je vragen beantwoorden over je persoonlijke en financiële situatie tevens zal er gekeken worden naar het betalingsverleden van je huidige kredieten bij het Bureau Kredietregistratie (BKR).

Wil je meer weten over voordelig leningen oversluiten? kijk dan bij Geldlenenadviseur.nl

 

 

 


© 2015 Indianaskywalker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.