ZZP lening

ZZP lening

Weet je hoeveel zzp'ers in Nederland werken? Als je ook de deeltijd zzp'ers meerekent dan komt dit aantal in de buurt van de 1,5 miljoen!  Een nieuwe uitdaging en zelf de werktijden kunnen bepalen zijn de voornaamste redenen om voor hun eigen te beginnen.  De inkomsten zijn niet altijd voorspelbaar en dat is de reden dat veel banken huiverachtig zijn om een lening aan te gaan. Waar kun je een zzp lening vinden? en het liefst voor een 'gewoon' tarief. 

 

 Hooggeschoold

Uit cijfers blijkt dat 45% van de zzp'ers hooggeschoold is (minimaal hbo) Deze mensen zijn vooral werkzaam in de ict, financiele sector en het onderwijs. De uurtarieven in deze sectoren lopen er uiteen maar gemiddeld verdient een zelfstandige een bovenmodaal salaris. Een zzp lening is voor hun meestal geen probleem. Kredietverstrekkers vereisen vaak een minimum omzet van 50.000 euro.  Jaarcijfers zijn niet nodig. Wel digitale afschriften van de zakelijke bankrekening.  Als er genoeg ruimte is in je maandelijkse bestedingen dan is een zakelijke lening snel geregeld.  Klanten krijgen binnen 24 uur antwoord of een lening mogelijk is. 

Goedkoop lenen

Voor een goedkope zakelijke lening ga je niet naar de bank maar naar Qredits. Deze sociale financier werkt zonder winstoogmerk en met schappelijke rentes. Het bedrijf is erg geschikt voor starters, zzp'ers en bedrijven die duurzaam willen werken. Een lening krijg je niet zomaar mee. Je moet op persoonlijk gesprek en een goed ondernemingsplan tonen. Qredits heeft coaches die ondernemers kunnen helpen met het verbeteren van hun plannen. Als er uiteindelijk genoeg potentie in zit dan kan er een lening worden verstrekt.  Wil je op (hele) korte termijn een zzp lening regelen dan is Qredits niet het juiste adres.

Lenen zonder bkr

Er is een categorie mensen die nergens een lening kunnen krijgen.  Ze hebben wel een vaste baan of uitkering maar onvoldoende inkomen om de lening af te lossen. Vaak eindigen zij bij Ferratum die goedkope leningen verstrekt tot 2000 euro.  Deze kleine leningen worden ook wel minikrediet genoemd. De rente is niet erg hoog. Het probleem zit hem in de boete die men krijgt als men geen borg kan vinden die garant staat voor de lening. Deze boete kan bij een lening van 2000 euro oplopen tot 1000 euro! Vaak nemen de klanten de boete voor lief om toch maar het krediet te krijgen.  Het krediet van Ferratum is geen zzp lening want zij komen niet in aanmerking om te lenen.


© 2015 Baps, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.