Mini lening

Mini lening

Een mini lening kun je voor van alles afsluiten. Soms sluit je een lening af zonder dat je het zelf door hebt. Wanneer je het zelf niet door hebt dat het een lening is, dan is het een mini lening. Een grotere lening zal je namelijk echt wel merken als je die afsluit. Telefoon abonnement 

Een hoop mensen weten het misschien niet, maar wanneer jij een telefoon abonnement afsluit met een telefoon erbij, leen jij dus zeker wel.  Je hebt de telefoon namelijk niet volledig gekocht. Je betaalt maandelijks voor de telefoon en dit is vaak 2 jaar lang. Je zit ook zeker weten aan dit contract vast, want als je niet betaald zullen hier ook consequenties aan vast zitten. Het is zeker belangrijk om te onthouden dat het wel een lening is. Alles boven de 250 euro word namelijk wel geregisseerd bij de BKR. Dit soort dingen kunnen in de toekomst nog wel eens voor problemen zorgen.

Apparaat

Tegenwoordig is er echt een hele hoop mogelijk. Zo kun je bij grote bedrijven een product per maand af betalen. Wanneer jij dit kan en mag, dan zal je dit ook sneller doen. Het apparaat wordt dan per maand af betaald. Het gaat dan misschien om een tv of om een laptop. Al deze dingen zijn mini lening. Vaak kun je bij deze apparaten zelf wel instellen binnen hoeveel maanden je het wilt afbetalen. Alles kan ook allemaal online geregeld worden.

Het is wel heel erg belangrijk om te onthouden dat je een lening afsluit. Sommige mensen denken hier namelijk echt te makkelijk over. Het is misschien leuk dat jij een hele grote tv wilt, maar is het niet verstandiger om hier voor te sparen? Vaak als je gaat lenen gaan er ook nog kosten overheen. Dit is bij een minilening ook zeker weten het geval. Voor een bedrijf kost het namelijk ook geld wanneer jij het apparaat niet in een keer kan betalen. Dit soort dingen zijn belangrijk om te onthouden, omdat je niet in de problemen moet komen. Het is bij een lening vaak niet zo dat je het apparaat terug brengt en je zomaar even je geld terug krijgt. 

Mini lening van de bank

Wanneer jij wat extra geld wilt, kun je ook bewust voor een mini lening kiezen. Dit hou in dat je naar de bank gaat en ook daadwerkelijk gewoon geld krijgt. Je krijgt geen apparaat of iets in die richting, je krijgt gewoon het geld van de bank. Vaak moet je wel aan bepaalde eisen voldoen voordat je kunt lenen van de geld. Wanneer je dit zal willen doen, zal je echt naar je bank moeten gaan en kijken hoe dit precies in elkaar zit. Bij elke bank kan dit namelijk anders zijn. 


© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.