Kleine bedragen lenen

Kleine bedragen lenen

Je kunt een hele hoop verschillende bedragen lenen. Je kunt bij banken aangeven hoeveel je nodig hebt en vaak kunnen ze je daar wel mee helpen. Soms zitten er wel eisen aan verbonden als je echt hele hoge bedragen wilt lenen, maar dit is altijd mogelijk om te bespreken met de bank. Wanneer is het een minilening

Een lening kan heel erg groot zijn. Een minilening is vaak niet groter dan 600 euro. Het is maar een erg klein bedrag wat je leent, dus deze zal ook veel sneller terug betaald moeten worden dan een grote lening. Vaak gaat een minilening om niet langer dan 3 maanden. Het volledige bedrag moet je dan terug kunnen betalen met natuurlijk de rente er over heen. Het is dus wel belangrijk dat je rekening houd met de rente. Anders kan de lening voor helemaal niets geweest zijn en dat wil je natuurlijk ook niet.

Waar kan ik een minilening afsluiten

Een minilening kun je eigenlijk bij bijna elke bank wel krijgen. De banken zullen hier een rente over heen vragen. Je kunt er ook altijd voor kiezen om iemand anders te vragen voor een lening. Bijvoorbeeld je ouders of een neef. Dit is volledig aan je zelf. Wanneer je bij de bank leent is het namelijk wel erg duur, maar de bank heeft een vast betalings- ritme. Wanneer je familie gaat zeuren om het geld wat jij geleend hebt, kan dit nog wel eens ruzies veroorzaken binnen de familie. 

Het kan daarom verstandig zijn om toch bij een bank te lenen. Een bank ben je namelijk een stuk beter verzekerd dan als je het gewoon zomaar bij iemand leent. Verder kun je ook altijd lenen bij een derde partij. Deze partijen staan over heel het internet. Ik raad aan om dit nooit zomaar te doen. Je weet namelijk niet precies wie het zijn. Een bank is in zo'n geval echt het veiligst. Een derde partij kan namelijk ook verkeerde dingen met je geld doen of soms zetten ze zelfs op je bankrekening dingen die helemaal niet kloppen. Het is dus zeker niet altijd betrouwbaar. 

Waarom een minilening en geen grote lening? 

Veel mensen denk al snel dat ze dan net zo goed een grote lening kunnen gaan nemen. Een lening is een lening. Dit is echter helemaal niet waar. Als je een minilening neemt ben je er een stuk sneller van af en blijft dit niet zo lang in het systeem staan. Wanneer je een grote lening neemt zal dit in het systeem te komen staan en kun je geen andere leningen meer afsluiten. 

Het is daarom heel erg verstandig om eerst goed te overwegen wat voor een lening je wilt en of je het echt terug kunt betalen. 


© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.