Flitslening

Flitslening

Wist je dat een mini lening ook wel een flitslening wordt genoemd? Dit komt omdat een mini lening zich vooral kenmerkt om relatief kleine bedragen. Hierbij moet gedacht worden van bedragen tussen de 50 en 300 euro. Een ander kenmerk is de looptijd van de lening. Bij een normale geldlening gaat het vaak om minimaal een jaar, maar bij een mini lening gaat het vaak om dagen.Flitslening

Een flitslening wordt een steeds meer populaire vorm van lenen. Een flitslening heeft over het algemeen een veel kortere looptijd dan een 'gewone' lening. De meeste looptijden bedragen tussen de 10 en 30 dagen. Kenmerkend aan een flitslening is dat je geen rente hoeft te betalen. In plaats van rente betaal je namelijk behandelingskosten en/of administratie kosten. Omgerekend betaald je op deze manier wel een hogere percentage aan ‘rente’, het wordt alleen anders genoemd. 
 

Waarom zou je een flitslening afsluiten?

Een flitslening wordt meer door jongeren dan door ouderen afgesloten en is meer bedoelt als een overbrugging van een korte periode. De meeste mensen sluiten de mni lening af aan het einde van de maand, zodat ze aan hun verplichtingen kunnen voldoen en vervolgens aan het begin van de nieuwe maand deze lening af te betalen. De lening is dus niet bedoelt voor een langere periode. 
 

Hoe gaat de flitslening in zijn werk?

Het grote verschil met een flitslening en een gewone lening is vooral de snelheid waarmee je een flitslening kunt afsluiten. De meeste flitsleningen zijn binnen een uur af te sluiten, terwijl met een gewone lening vaak dagen er over heen kunnen gaan. Een mini lening valt met een simpele sms af te sluiten en vaak zijn enkele documenten nodig als een kopie van het paspoort, bankafschrift en salarisstrook nodig, maar dit hoeft niet bij allen.
 

Wat zijn de risico’s van een flitslening?

Het grootste risico bij het af sluiten van een flitslening is dat je het geleende bedrag niet terug kunnen betalen binnen de gesteld termijn. Bij het afsluiten van de lening ga je automatisch akkoord met de gestelde voorwaarden en de kosten. Je gaat akkoord om de lening binnen een periode terug te betalen. Lukt je dit echter niet dan worden er administratieve kosten oftewel een boete in rekening gebracht die snel kan oplopen. Het risico voor de meest mensen is dat dit een structureel probleem wordt en elke maand weer geld moeten lenen.
 

Algemene voorwaarden van een flitslening

Er zijn een aantal algemene voorwaarden die gelden bij het aangaan van een flitslening. Je moet minstens 21 jaar of ouder zijn bij het aangaan van de lening en je mag geen leningen afsluiten als je in staat bent van faillissement of in gebreke bent bij het terug betalen van een lening. Je behoort in Nederland te wonen en handelingsbekwaam te zijn. Verder zitten er geen voorwaarden aan en ben je vrij om een flitslening af te sluiten!


© 2015 NaomiHuisman, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.