Even krap bij kas, een minilening bied uitkomst

Even krap bij kas, een minilening bied uitkomst

Een minilening voor iedereen die even snel extra geld nodig heeft, dat maakt dit type lening ideaal voor rekeningen die op zeer korte termijn betaald dienen te worden. Het bedrag staat snel op je rekening en je dient dit ook snel weer terug te betalen, over het algemeen wordt hier positief op gereageerd. Op deze manier ben je dus ook snel weer van de lening af.Ontstaan van een minilening:

De minilening is eigenlijk ontstaan doordat er een ruime behoefte was om snel en zonder al te veel werk geld te kunnen lenen, het zogenaamde opvangen van de buffer aan het einde van de maand. Het grote verschil tussen een minilening en een gewone lening is dat de aanvraag direct beoordeeld wordt en er ook vrij snel tot uitbetaling overgegaan zal worden. Er hoeft namelijk alleen een akkoord te zijn tussen degene die het geld wil lenen en de instantie die de minilening verschaft, dit kan zelfs via een sms. Na het akkoord is het slechts een kwestie van tijd dat het geld op het opgegeven banknummer staat.

Bedrag en looptijd:

Het bedrag dat je via een minilening kunt lenen ligt tussen de 100 en de 1500 euro, en je dient dit binnen 30 of 60 dagen terug te betalen. Een minilening heeft altijd een vrij korte looptijd, dit heeft als nadeel dat het bedrag dan ook snel weer terugbetaald moet worden. Het grote voordeel van deze minilening is wel dat als je snel extra geld nodig hebt dat je dit dan snel geregeld hebt, bovendien is er geen BKR-registratie. 

Wel is het zo dat de rente die je betaald over deze lening hoger is dan de rente die je betaald over een gewone lening, maar hier is wel een maximum aan gesteld.

Ervaringen:

Nadat alle voor- en nadelen zorgvuldig zijn afgewogen zijn de ervaringen ronduit positief over het fenomeen minilening, de gebruikers hebben ervaren hoe gemakkelijk het is om een beroep te doen op deze manier van geld lenen. Toch blijft het natuurlijk wel een kwestie van je verstand gebruiken en alleen een minilening af te sluiten als je het ook daadwerkelijk binnen de termijn terug kan betalen. Het ontvangen en terugbetalen van het bedrag gaat snel en dat maakt het een hele overzichtelijke manier van geld lenen.

Controle:

De controle op de aanbieders van deze minileningen gebeurt door de Autoriteit Financiële Markten (de AFM) en ze moeten zich aan hele strenge regels houden. Ten eerste mag een minilening niet langer duren dan drie maanden en mag er niet meer dan 14% rente in rekening gebracht worden. De aanbieders moeten zich verder houden aan de Wet op het Financiële Toezicht (de Wft).

Een minilening is momenteel een veilige manier van geld lenen maar alleen als de aanvragen daadwerkelijk alle voordelen en nadelen goed tegen elkaar heeft afgewogen.

 


© 2015 MarkM, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.