Geld lenen met een BKR-registratie is gewoon mogelijk

Geld lenen met een BKR-registratie is gewoon mogelijk

Er kunnen momenten voorkomen waarin je waarschijnlijk geld te kort komt om leuke dingen te kopen, of juist om de noodzakelijke vaste lasten af te betalen. Helaas kiezen veel mensen voor de meest voor de hand liggende optie en dat is namelijk het lenen van geld. Maar is het met een BKR-registratie mogelijk om geld te lenen?Een BKR-registratie

Als er momenten zijn waarin je geen geld hebt of geld te kort komt, kun je geld gaan lenen. Je kunt geld lenen voor verschillende redenen. Maar als je een lening afsluit staat dat geregistreerd in het BKR-register. Het kan een telefoonabonnement zijn of misschien een bepaald bedrag dat je leent.

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Het is een Nederlands kredietregistratiebureau en het werd opgericht in 1965 met als doel dat Nederland financieel gezond is. Ze willen veel Nederlanders die kunnen lenen zonder problematische schulden te hebben.

Er zijn manieren om van je BKR-registratie af te zien. Daarvoor kun je mensen inschakelen. Maar het kan meestal alleen als het onterecht is. Toch zijn er sommige bedrijven die beweren dat ze het wel kunnen. Let daarbij goed op betrouwbaarheid.

Geld lenen met een BKR-registratie

Je kunt om verschillende redenen een BKR-registratie hebben. Het BKR registreert kredieten als afbetalingsregelingen en persoonlijke leningen. Ook als je een bedrag leent van minimaal €250 euro, dan is de kredietverstrekker verplicht dat te melden bij het BKR. Hierbij sta je positief geregistreerd bij het BKR. Dit geldt ook voor de volgende redenen:

  • Bij gebruik van een private-lease
  • Bij een doorlopend krediet of bij een persoonlijke lening
  • Er is sprake van een kredietlimiet of je kunt rood staan

Een studieschuld wordt niet geregistreerd

Als je ergens iets wilt lenen wordt er gekeken naar je betaalgeschiedenis. Bijvoorbeeld als je een abonnement wilt afsluiten, want dan weten ze of je het wel kunt afbetalen. Ze kunnen uit die betaalgeschiedenis beslissen of je wel of geen recht hebt op het abonnement. Dan wordt er een BKR-check gedaan.

Eigenlijk is het niet mogelijk om geld te lenen zonder een BKR-registratie. Omdat je niet kredietwaardig bent voor de kredietverstrekker. Toch kun je wel geld lenen zonder BKR. Het gaat dan wel om wat kleinere leningen. Want het risico stijgt voor degene die de lening verstrekt en dus zul je vaak maar tot een mx. Bedrag kunne lenen.

Hypotheek met BKR

Een hypotheek aanvragen met BKR-registratie hoeft niet meteen een negatieve invloed te zijn op een hypotheek aanvraag. Het betekent juist dat je de afspraken met de kredietverstrekkers nakomt. Als we het hebben over een negatieve registratie, dan kan dat wel invloed hebben op een hypotheek aanvraag. Het betekent namelijk dat je ooit een betalingsachterstand hebt gehad. Waardoor je je eigenlijk niet aan de afspraak gehouden hebt. Dus het kan moeilijker zijn om een hypotheek af te sluiten.


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.