Welke kosten komen kijken bij het afsluiten van een zakelijk krediet

Welke kosten komen kijken bij het afsluiten van een zakelijk krediet

Een zakelijk krediet ofwel een zakelijke lening kan startende ondernemers helpen met het opzetten van hun bedrijf. Een beginnende ondernemer beschikt vaak nog niet over veel financieel kapitaal om de onderneming op te starten. Een zakelijke lening kan ze hierbij helpen om bijvoorbeeld producten te kopen, inrichting voor de zaak of personeel aannemen. Bij het afsluiten van een zakelijk krediet komen er nog wel extra kosten bij. In dit artikel lees je welke dat zijn. Looptijd van lening

De looptijd van een lening is de duur van de lening. De looptijd is afhankelijk van de afschrijving van de middelen waarvoor de lening is afgesloten, denk hierbij een pand of productiemiddelen. Een looptijd is minimaal één jaar maar de meeste bedrijven kiezen ervoor om het tussen één of tien jaar te doen. De looptijd van de lening zal maandelijks afgelost moeten worden. De kosten van de maandelijkse aflossing zijn afhankelijk van de hoogte van de lening, rente en de afsluitprovisie.

Variabele kosten

De kosten van een zakelijk krediet zijn voor elk bedrijf of elke ondernemer anders. Er zijn vaste maandelijkse kosten die betaald moeten worden. Deze kosten zijn gebaseerd op de hoogte van de lening en de maandelijkse rente. Daarnaast komen er nog variabele kosten bij voor de afsluitprovisie en eventuele boeterente. Verder verschillende kosten ook nog eens per aanbieder. Oriënteer daarom eerst goed voordat je een aanbieder kiest, vergelijk verschillende aanbieders op zakelijkkrediet.nl.

Bijkomende rente en boeterente

Bij het afsluiten van een zakelijke lening wordt er van tevoren een rentepercentage afgesproken. Dit percentage komt bovenop de kosten van de lening. De rente wordt berekend aan de hand van het risicoprofiel van het onderpand, de marktrente en de economische levensduur van de middelen.

Als een ondernemer de zakelijke lening wil wijzigen of omzetten dan moet daar een soort boeterente over betaald worden. Deze rente is ook afhankelijk van wat er gewijzigd wordt.

 


© 2015 Evautrecht, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.