Lening Oversluiten: 7 Voordelen op een rij

Lening Oversluiten: 7 Voordelen op een rij

Heb je een lening? Dan is het volgens Bankr.nl verstandig om deze over te sluiten. Zo kun je veel geld besparen en breng je ook meer orde aan in je financiën. Weet je nog niet zeker of je kiest voor het wel of niet oversluiten van je lopende lening? Bekijk dan zeker even de volgende 7 voordelen van een lening oversluiten.1. Geld besparen

Bij de keuze voor een nieuwe lening ga je uiteraard altijd op zoek naar de beste aanbieder met de laagste rente en de beste voorwaarden. Door te kiezen om je lening oversluiten naar andere bank kun je er ervoor zorgen dat je maandelijkse aflossingskosten een stuk lager wordt. Zo houd je meer geld over voor de leukere dingen in het leven.

2. Je kunt vrijwel alle leningen oversluiten

Het is goed om te weten dat je vrijwel alle leningen kunt oversluiten. Of het nu gaat om het krediet op je creditcard, een lening voor je badkamer of keuken of een lening die uitstaat bij een postorderbedrijf. De voorwaarden van de leningen die je aangaat bij deze bedrijven zelf, zijn vaak niet zo voordelig voor jou als klant. Door te kiezen voor een nieuwe lening heb je zelf meer invloed op de voorwaarden en rentetarieven.

3. Versnippering van leningen tegengaan

Heb je momenteel meerdere kleine leningen uitstaan, bijvoorbeeld een lening voor je auto en een aparte lening voor je nieuwe keuken? Dan kun je vrijwel altijd deze separate keuken en auto lening oversluiten naar één nieuwe lening. Zo voorkom je dubbele kosten, waardoor je uiteindelijk minder betaalt voor de lening, en maak je je financiën op deze manier een stuk overzichtelijker.

4. Ontevredenheid voorkomen

Voldoet de huidige verstrekker van je lening niet aan je wensen? Ook dan kun je kiezen voor je lening oversluiten. Kies dan gewoon voor een kredietverstrekker die beter bij je past. Lees ervaringen online en bel de klantenservice om een indruk te krijgen.

5. Vaak kun je je lening boetevrij aflossen

Kies je voor het vroegtijdig aflossen van doorlopend krediet, dan kan dit vaak boetevrij. De precieze voorwaarden wisselen per verstrekker, dus vraag dit altijd even na. Doorgaans gaat het bij een persoonlijke lening net even anders en wordt er 0,5 tot 1% boete berekend.

6. Ander leenbedrag kiezen

Je bestaande lening oversluiten en bijlenen is ook een optie. Dit is erg handig wanneer je een nieuw doel hebt waar je extra geld voor wilt lenen. Door een extra bedrag toe te voegen, kun je volstaan met één totaallening met de meest gunstige rentetarieven en voorwaarden.

7. Eenvoudiger dan je denkt

Veel verstrekkers van leningen staan je bij in het proces van het samenvoegen van leningen. Je kunt dit in veel gevallen ook nog eens vrijblijvend aanvragen, zodat je een goede indicatie krijgt van je huidige en potentiële nieuwe situatie. Ben je eenmaal klaar om de stap te zetten, dan kan een website als Bankr.nl je verder helpen van een gedegen vergelijking. Wil je meer weten over leningen in het algemeen, bekijk dan ook eens de website Wijzeringeldzaken.nl.


© 2015 promoloog, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.