Wft basis examen

Wft basis examen

Wft basis examen

Om je goed op het examen voor te bereiden is het verstandig om enkele oefenexamens te maken op basis van de samenvatting Wft basis. Zowel samenvattingen als oefenexamens zijn actueel en voldoen aan de eisen van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). Zo worden bijvoorbeeld de wet- en regelgeving van het afgelopen jaar toegepast voor examens, gemaakt tot 31 maart. Examens, gemaakt vanaf die datum vallen onder de dan toepasbare wet- en regelgeving. Bij het examen moet je 42 vragen beantwoorden. Deze vragen staan voor een totaal aantal van 64 punten. Wanneer je 68% van de vragen goed beantwoord, ben je geslaagd!De opleiding Wet financieel toezicht (Wft) basis

Als je financieel adviseur of wilt worden, of werkzaam wilt zijn in de financiële sector en met advisering in aanraking komt, dan moet je voldoen aan de wettelijk eisen die de Wet op het financieel toezicht stelt. En dat is onder andere, dat een ieder die actief is in de financiële dienstverlening een Wft vergunning moet hebben. Dit houdt in dat je nooit klanten mag adviseren, als je niet in het bezit bent van het Wft basisdiploma. Je zult een examen moet doen over uiteenlopende zaken met betrekking tot de financiële dienstverlening, zoals:
• Alle financiële zaken voor een klant, zoals betalen, sparen, leningen en verzekeringen.
• Alle zaken betreffende de toezichthouders in de financiële sector.
• Je moet aantonen dat je op de juiste wijze een adviesgesprek kunt aangaan.
• Inzicht kunnen aantonen met betrekking tot financiële documentatie en ook juist kunnen toepassen.
 


Samenvatting Wft basis

NIBE-SVV verzorgd de examens voor de financiële sector, zoals de bank en verzekeringswereld. Zij brengen de jaarlijks geactualiseerde samenvattingen uit. De samenvatting voor 2017/2018 kan je bij hen bestellen voor € 6,95. Hiermee kan je je grondig voorbereiden op het Wft basis examen. Na betaling, ontvang je een link, waarmee je de samenvatting kunt downloaden.


Oefenvragen Wft basis

Op basis van het studieboek Wft basis zijn ook de oefenvragen samengesteld en deze vragen bestaan vooral uit per hoofdstuk verdeelde multiple-choice vragen. De werkwijze is als volgt: Lees de oefenstof door en beantwoord dan de vragen. Na het beantwoorden van een vraag, krijg je direct te zien of je het juiste antwoord hebt gegeven. Als dit niet het geval is, moet je de oefenstof weer opnieuw doornemen en kijken of je daarna wel met succes de vragen kunt beantwoorden.

 

Proefexamen Wft basis

Je kunt ook gratis proberen om het proefexamen Wft basis te maken. Dit doe je het beste als je de samenvatting met de daarbij behorende oefenvragen hebt afgerond. Het examen zelf, heeft 42 vragen. Maar om ervoor te zorgen dat het niet te langdradig voor je wordt en je lang achter een scherm bezig moet zijn met het beantwoorden van vragen, is het proefexamen ingekort naar 10 tot 20 vragen. Als je de vragen van het proefexamen beantwoord hebt, ontvang je de uitslag. Als je een score van 80% of meer hebt, heb je je proefexamen met succes afgelegd en mag je ervan uitgaan dat je de stof goed kent.

 

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 KennisDelen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.