WSNP Afgewezen? Lees hier meer.

WSNP Afgewezen? Lees hier meer.

Schuldhulpverlening en het daarop aansluitende traject van de Wet Schuldhulpverlening Natuurlijke Personen (WSNP) is voor veel mensen de laatste kans om hun financiële positie in orde te brengen. Bent u hier in geïnteresseerd en wilt u over deze regeling meer informatie? Of wilt u graag deelnemen maar is uw aanvraag WSNP afgewezen? Over de WSNP valt bijzonder veel te vertellen. Het WSNP traject is weliswaar een uitkomst maar zeker niet gemakkelijk. Er gaat veel tijd, energie en inspanning mee gepaard. Ook kan er tijdens, of zelfs aan het begin van het traject, nog wel eens iets misgaan waardoor u de diensten van een (gratis)advocaat nodig heeft. Het kan namelijk ook al zo zijn dat u een gespecialiseerde WSNP advocaat nodig heeft om toegelaten te worden tot de WSNP. Hierover informeren we u graag.WSNP afgewezen - in hoger beroep gaan.

Heeft u een aanvraag gedaan om toegelaten te worden tot de WSNP regeling en is deze aanvraag afgewezen? Dit is voor u als mens natuurlijk een grote teleurstelling. U heeft immers uw hoop gevestigd op deze regeling en verlangt naar een nieuwe start. Als ervaren WSNP advocaten begrijpen we dat heel goed. Gelukkig hoeft de afwijzing niet het einde te betekenen van uw strijd voor een schone lei. U kunt namelijk met behulp van een advocaat tegen de afwijzing in beroep gaan. Heeft u van de rechtbank een vonnis ontvangen waarin uw aanvraag voor de WSNP wordt afgewezen? Dan kunt u hiertegen binnen 8 dagen in hoger beroep gaan. Een advocaat kan dit hoger beroep voor u opstellen en indienen. U heeft na het indienen van dit hoger beroep dus nog alle kans om alsnog toegelaten te worden tot de WSNP. Door de uiterste bezwaar periode van 8 dagen heeft u geen tijd te verliezen. Probeer u over de teleurstelling heen te zetten en neem meteen een goede en WSNP gespecialiseerde advocaat in de arm.

Opnieuw aanvraag WSNP afgewezen.

Heeft u de termijn voor het hoger beroep overschreden en wilt u daarom een nieuwe aanvraag WSNP doen? Of dateert uw aanvraag WSNP al van jaren geleden en bent u er nu meer klaar voor om een nieuwe toetreding tot de WSNP regeling te laten slagen? De aanhouder wint en het is een goede eigenschap om altijd te proberen om uw doel te bereiken. Onze advocaten respecteren uw inspanningen en zijn u graag behulpzaam. Heeft u uw doel duidelijk voor ogen en zijn uw papieren in zoveel mogelijk in orde gemaakt voor het opnieuw aanvragen WSNP? Dan kunnen onze advocaten u absoluut van dienst zijn.

Onze ervaring betreft ook het opnieuw aanvragen WSNP en we zijn op de hoogte van alle juridische en wettelijke mogelijkheden. U kunt namelijk, na een bepaalde periode, opnieuw een aanvraag doen om toelating voor de regeling WSNP. Dit kan ook als een eerdere aanvraag WSNP is afgewezen en u daartegen geen hoger beroep heeft laten aantekenen. Bij het opnieuw aanvragen WSNP moet er meestal wel opnieuw een zogeheten minnelijk traject worden doorlopen. Natuurlijk is het vaak verstandiger om hoger beroep in te stellen bij een afwijzing of bij een beslissing van de rechtbank waarmee u het niet eens bent.

Niet toegelaten tot WSNP

Bent u niet toegelaten tot de WSNP terwijl u hier wel op had gehoopt? Wilt u het hierbij niet laten zitten en geeft u niet op? Dan heeft u een advocaat nodig die uw belangen gaat vertegenwoordigen. Onze WSNP advocaten hebben een ruime ervaring met de regels van de WSNP. Hierdoor weten ze precies wat ze moeten doen om u optimaal van dienst te kunnen zijn. Een hoger beroep is nodig om een kans te hebben om alsnog toegelaten te worden tot de WSNP. Dit hoger beroep kan alleen worden ingediend door een echte advocaat. Heeft u geen geld om een advocaat te betalen? Dan heeft u recht op gesubsidieerde rechtsbijstand.

U hoeft dit niet zelf aan te vragen, dit kunnen wij namelijk voor u doen. U kunt meteen bellen, appen of mailen voor een afspraak met een van onze advocaten. Er is, door de 8 dagen termijn, geen tijd te verliezen. Daarom maken we altijd op korte termijn een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u te horen wat de WSNP advocaat voor u kan betekenen. Komt u naar het intakegesprek met al uw papieren? Vergeet u vooral niet de brief (het vonnis) mee te brengen waarin staat dat u niet bent toegelaten tot de WSNP.

Welke verplichtingen heb je als je voor de WSNP in aanmerking wilt komen?

U heeft zoals u weet absoluut rechten. Het recht op een goede advocaat kent u natuurlijk al, maar WSNP verplichtingen zijn er vanzelfsprekend ook. Uw advocaat kan u hier alles over vertellen. De WSNP verplichtingen zijn trouwens ook wettelijk geregeld. Juist omdat de WSNP verplichtingen omvangrijk zijn en in juridische termen voor veel mensen niet echt begrijpelijk, hebben we de belangrijkste alvast voor u op een rijtje gezet. De samenwerking met uw bewindvoerder spelen bij uw WSNP verplichtingen een grote rol. Zijn er wijzigen in uw persoonlijke situatie? Dit kan bijvoorbeeld een verhuizing zijn, een verandering van uw woonsituatie als uw partner of kind verhuist of als u besluit te gaan samenwonen. Is één van deze voorbeelden op u van toepassing? Dan moet u uw bewindvoerder meteen daarvan op de hoogte stellen. Maar er zijn nog meer WSNP verplichtingen van toepassing op participatie. Ontvangt u namelijk een erfenis of een gift? Ook dan dient u dit meteen aan uw bewindvoerder te melden. Wist u trouwens dat u bij het meedoen aan de WSNP verplicht bent om fulltime, dus 36 uur per week te werken? Uiteraard zijn hier ook weer uitzonderingen op. Bent u namelijk gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt? Dan geldt deze WSNP verplichting niet of niet compleet voor u. Wilt u precies weten waar u staat en heeft u graag al uw WSNP verplichtingen overzichtelijk op een rijtje? Uw WSNP advocaat stelt graag samen met u een lijstje op van de WSNP verplichtingen die van toepassing zijn op uw persoonlijke situatie. Dit komt natuurlijk uw kansen op een voorspoedig doorlopen van de WSNP regeling ten goede. En daar gaat het tenslotte allemaal om. Wilt u uw kansen op het behalen van een schone lei verhogen, u houden aan al uw WSNP verplichtingen en tegelijkertijd uw rechten veilig stellen? Neem dan nu contact met ons op.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jonathan1991, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.