Leren beleggen op een slimme manier?

Leren beleggen op een slimme manier?

Leren beleggen

Beleggen... je kunt de TV niet aanzetten of de krant niet open slaan of het komt voorbij. Niet zo vreemd natuurlijk als je wat geld achter de hand hebt dan kun je het tegenwoordig met de lage spaarrente beter beleggen dan dat je het op je spaarrekening laat staan. Maar als je geen ervaring hebt met beleggen dan zul je eerst moeten leren beleggen.Slim Leren Beleggen

Veel mensen beleggen hun geld tegenwoordig en voor veel mensen is de opbrengt ook optimaal maar voor een ander gedeelte van de beleggers is het niet zo rooskleurig als dat het lijkt. Als je gaat beleggen dan zul je je eerst goed moeten inlezen om zo het maximale rendement uit jouw geld te halen. Niemand kan zonder enige kennis gaan beleggen en meteen het maximale rendement behalen helaas. Om te leren beleggen kan je tegenwoordig cursussen volgen of je begint te beleggen met een hele lage inzet.

Waarin beleggen?

Doordat het beleggen op het moment helemaal hot is zijn ook de opties waarin je kunt beleggen toegenomen. Een veel gehoord item waarin mensen beleggen zijn de Bitcoins of Crypto500. En zoals je ongetwijfeld gelezen hebt is hier heel veel geld mee te verdienen. Tenminste als je er op tijd bij geweest bent. Als je tegenwoordig instapt dan zul je al snel een bedrag van 10.000 euro moeten investeren om 1 Bitcoin te kunnen kopen. En wie zegt dat de waarde van de Bitcoins nog gaat stijgen, we zagen aan het einde van 2017 toen de Bitcoin steeds meer aan waarde verloor. Wanneer het juiste moment is dat is niet te voorspellen en dat is maar goed ook want anders zou iedereen op zo een moment instappen en dat zou de waarde niet ten goede komen.

Beleg alleen als je geld over hebt

Ga niet beleggen met geld wat je eigenlijk nog ergens anders hard voor nodig hebt. Zoals je hierboven kunt lezen kan het namelijk ook behoorlijk fout gaan en in het ergste geval ben je dan je hele investering kwijt. Als dit je gebeurd met geld wat je over hebt dan is dit vervelend maar dan is het leed te overzien. Anders wordt het als je door een verkeerde belegging je hypotheek, je huur of je vakantie niet meer kunt betalen.

Beleggen is een prima optie om rendement uit jouw geld te halen. Maar verdiep je eerst in de materie van het beleggen, je zult zien dat de tijd en het geld wat je investeert om het beleggen te leren je er echt uit zult halen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Michenb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.