Ripple cryptocurrency, koers waarde en informatie.

Ripple cryptocurrency, koers waarde en informatie.

Ripple, afgekort als XRP is op het moment van schrijven slechts 1 euro 60 waard. Het bedrijf dat erachter zit: Ripple Labs, is een bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van banktransacties. De bedoeling van deze technologie is dat het verwerken van transacties sneller en beter kan. Het zou het "Swift en BIC" systeem in de komende jaren moeten vervangen.
 Toch is er een heel hoop gedoe rondom Ripple, de afgelopen weken heeft de munt een enorme stijging gemaakt. De waarde van XRP was bijna 4 dollar waard. De oprichter en CEO achter Ripple Labs, Chris Larsen is in een korte tijd miljardair geworden. Op papier tenminste, als Chris Larsen zijn aandeel zou verkopen, zou de XRP munt keihard crashen. Opvallend genoeg: Ripple Labs is in staat om zelf ripple's aan te maken, de munt is dan ook niet gedecentraliseerd maar is volledig in handen van Ripple Labs (belangrijk wanneer je besluit te investeren in XRP)

Ripple is eigelijk helemaal geen cryptocurrency zoals de andere "normale" cryptomunten. De blockchain van Ripple is wel openbaar maar de technologie wat transacties mogelijk maakt is niet "open-source", zoals dat bij Bitcoin of Litecoin wel het geval is.

De naam Ripple is afkomstig van een ander bedrijf, dat bedrijf heette Ripplepay en het systeem zorgde erover dat partijen met elkaar transacties konden doen zonder dat daar een derde partij tussen zou zitten. Het werkte op basis van vertrouwen, het verzenden en ontvangen van transacties was dan ook te manipuleren. Dat verschilt toch een hoop als we Ripple vergelijken met Bitcoin. Het verrichten met betalingen via Bitcoin en andere soortgelijke cryptovaluta's hebben een garantie, de blockchain is niet te veranderen zodra de transactie is verwerkt.

Ripple is dus een compleet ander munt en eigenlijk niet te vergelijken met Bitcoin, Ripple is een digitale vorm van geld en dus ook geen cryptocurrency. Ripple Labs heeft tijdens het start van het concept ruim 100 miljard ripple's vrijgegeveven. Onder andere het team achter Ripple en de CEO (Chris Larsen) bezitten daar een groot deel van.

Opvallend genoeg is er op de koers van deze website en totale marktcapaciteit te zien van wat op 't moment van schrijven zeker 90 miljard dollar waard is. Het is belangrijk om te weten dat de tokens van Larsen en zijn team hier niet bij zijn geteld.

De technologie van Ripple is we lgoed ontwikkeld, de cryptocurrency kan ervoor zorgen dat banken en financiele instanties veel makkelijker transacties kunnen doen. Zo kunnen ze tegen lage transactiekosten over de gehele wereld betalingen doen. Het verwerken van een transactie zou slechts enkele minuten duren. Zo zijn er al grootbanken die experimenten met het gebruik van de software van Ripple Labs, dat zou Ripple een interessante investering kunnen maken. Als je een goed rendement wilt behalen, is het belangrijk dat je wel begrijp wat de werking van Ripple is.


 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reacties

Pieter - 2018-11-06 14:31:20
Ripple kopen kan eenvoudig bij LiteBit. De cryptocurrency kan worden gekocht met iDEAL, Bancontact, SEPA of GIRO en worden verstuurd naar uw eigen wallet. Daarnaast is de grootste cryptocurrency broker van Nederland, zijn 6 dagen in de week bereikbaar en zijn erg betrouwbaar!


Reageer op dit artikel© 2015 Jonathan1991, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.