Pannenkoeken zonder melk

Pannenkoeken zonder melk

Pannenkoeken zonder melk, dat is zeker weten wel mogelijk. Veel mensen denken echter dat dit niet kan. Eigenlijk verandert er niet zo heel aan het pannenkoeken recept.

Dit recept kun je op verschillende manier maken.Pannenkoeken zonder melk, dat is zeker weten wel mogelijk. Veel mensen denken echter dat dit niet kan. Eigenlijk verandert er niet zo heel aan het pannenkoeken recept.

Dit recept kun je op verschillende manier maken. Je kunt de melk volledig vervangen door water (500ml), maar je kunt er ook wat bier bij doen (200ml). Zo krijg je een iets vollere smaak, het is dan ook aan te raden om een lekker zoet en vol biertje te gebruiken. Over de alcohol hoef je je geen zorgen te maken, dit zal uit de pannenkoek verdampen tijdens het bakken.

Ingrediënten
300ml water
200 ml bier
300 gram bloem
2 eieren
Snufje zout
Olijfolie of boter
Paar druppels citroensap.

Pannenkoeken zonder melk

Bereiding
Pak een kom en doe hier het water en het bier in. Breek de eieren en doe deze er ook bij in. Weeg het bloem af met een weegschaal en doe dit ook bij in de kom.

Het zout en de druppels citroensap mogen er ook alvast bij in. Pak nu een mixer en mix alles tot het een mooi en glad beslag is geworden.

Verhit nu één of twee pannen, doe hier wat boter of olijfolie in en je kunt beginnen met bakken. Leg de pannenkoeken zonder melk op een bord, leg daarboven op een ander bord zodat ze wat warmer blijven.

De pannenkoeken zonder melk kun je direct opeten of je kunt ze bewaren in de koelkast en ze later opwarmen in een pan of in de magnetron.

Uiteraard kun je de pannenkoeken zonder melk ook gewoon met melk maken. Voeg er wat kaneel aan toe als je het niet zoet genoeg vindt. Als je echte gezonde pannenkoeken wilt bakken gebruik dan een citroen, rasp de schil fijn en meng dit door het beslag. Leg wat plakjes appel, banaan of aardbei op de pannenkoeken. Je kunt er zelf pindakaas, hagelslag, chocopasta of kaas op doen. Ook kruiden zoals rozemarijn, tijm en munt zijn erg lekker in combinatie met pannenkoeken zonder melk of met melk.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.