Aardappelen in bladerdeeg

Aardappelen in bladerdeeg

Aardappelen met gehakt in bladerdeeg, een heerlijk en vooral erg gemakkelijk recept. Daarnaast is dit gerecht ook nog eens snel te maken.

Natuurlijk kun je allerlei variaties op dit recept verzinnen, je kunt zelfs de aardappelen vervangen



Aardappelen met gehakt in bladerdeeg, een heerlijk en vooral erg gemakkelijk recept. Daarnaast is dit gerecht ook nog eens snel te maken.

Natuurlijk kun je allerlei variaties op dit recept verzinnen, je kunt zelfs de aardappelen vervangen door bijvoorbeeld courgette of zoete aardappel.

Ingrediënten: 

  • 200 g gehakt
  • 1 grote gekookt aardappel, in blokjes
  • 1 ui, in stukken gehakt
  • 15 blaadjes verse munt, fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 pakje bladerdeeg
  • olie om te frituren
  • 1/2 theel komijn
  • 1/2 theel kaneel
  • 1/2 theel chilipoeder
  • zout, peper

Het Recept

1. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en lege de vellen naast elkaar zodat deze kunnen ontdooien.

2. Bak de ui 5 minuten glazig in een beetje olie.

3. Voeg het gehakt, kruiden, komijn, kaneel, chilipoeder en peper. Bak het gehakt in 5 tot 8 minuten gaar. Haal dan van het vuur.

4. Snij de aardappels in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en doe dit met het gebakken gehakt in een kom. Voeg de munt toe en breek het ei erover open. Schep dit alles goed door elkaar.

5. Snij de bladerdeeg doormidden. Leg een eetlepel van het gehaktmengsel aan het einde van het vel en vouw deze een aantal maal om naar de andere kant van het vel zodat er kleine driehoekjes ontstaan. Herhaal dit tot alle bladerdeeg en mengsel op is. Het is in het begin even zoeken naar de goede verhouding.

6. Verhit olie in een bakpan. Doe genoeg olie zodat je het bladerdeeg kan frituren. Frituur beide kanten met 2 tot 3 minuten. Leg ze op keukenpapier om te ontvetten. Serveer warm!


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.