Zoete Aardappelgratin

Zoete Aardappelgratin

Een zoete aardappelgratin is een lekker recept dat je zeker weten eens zou moeten proberen. Niet erg moeilijk om te maken. Maar wel erg lekker.



Een zoete aardappelgratin is een lekker recept dat je zeker weten eens zou moeten proberen. Niet erg moeilijk om te maken. Maar wel erg lekker.

En dat komt voornamelijk door de combinatie van zoet en pittig.

Ook al heb je nog nooit zoete aardappel gegeten, zul je dit gerecht kunnen waarderen. Het is dan ook ideaal om eens zoete aardappel te proberen.

Recept Zoete Aardappelgratin
Ingrediënten

2 zoete aardappels, geschild, gewassen en in dunne plakjes gesneden.
1/2 rode chilipeper, fijngesneden.
2 teentjes knoflook, geperst.
3 eetlepels crème fraîche.
3 eetlepels pinda’s.
2 eetlepels citroensap.
peper en zout.
olijfolie.

Hoe maken?
Verwarm de oven voor op 180 graden, dit kun je ook later pas doen als je oven snel warm is. Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes. De rode chilipeper snij je fijn. De knoflook kun je pellen en persen of fijn snijden.

Doe de aardappelschijfjes in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe, wat chilipoeder, de knoflook, crème fraîche en wat zout en peper toe. Hussel de inhoud van de kom goed door elkaar.
De pinda’s kun je nu breken met een vijzel, je kunt ze ook doormidden snijden of gewoon heel laten.

Nu kun je de ovenschaal invetten met wat olijfolie.

De helft van het aardappelmengsel kun je nu in de ovenschaal scheppen. Sproei hier wat citroensap overheen en verdeel er een eetlepel olijfolie over. Daarna schep je 2 eetlepels pinda’s eroverheen.

Hierover heen schep je de rest van het aardappelmengsel. De rest van de pinda’s kun je hier weer over heen scheppen.

Dan kan de zoete aardappelgratin nu de oven in gedurende 40 minuten.

Deze aardappelgratin kun je serveren met een lekkere frisse salade. Maar natuurlijk ook een andere groentegerecht zoals bijvoorbeeld gekookte wortelstjes met doperwtjes. Het past eigenlijk bij de meeste andere bijgerechten.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.