Traditionele Spaanse eten Paella
Paella komt normaal uit de Valentia-regio en is typisch Spaans gerecht. In Spanje, als het een groot feest is, wordt er een grote pan gemaakt en koopt en eet iedereen paella. Paella is traditionele eten in Spanje. Het is een rijke maaltijd en smaakt erg lekker. Ik hoop dat dit recept van de Spaanse traditie je een smakelijke maaltijd opbrengt. |
Traditionele Spaanse eten Paella
Bereidingswijze:
Voorbereiding: › 30min
Bereiding: › 45min
Klaar in: › 1uur15min
Porties: 6
“Je hebt voor paella een speciale pan nodig“.
INGREDIËNTEN:
2 paprika’s fijngesneden (rood en groen)
3 fijngesneden teentjes knoflook
1 fijngehakte ui
200gr kipfilet
200gr varkensvlees
2(pijl) inktvis schoongemaakt en in stukjes gesneden
3 tomaten
5 stuks ingelegde peper
5 groene asperge
9 handen van rijst Santos Tomas – Arroz BOMBA- of ongekookte paellarijst
500gr mosselen
olijfolie
3 theelepels saffraan
500gr coquilles
3 artisjokken of artisjokken in de kleine potje
5 garnalen
50 ml witte wijn
een klein erwten potje
6 takjes peterselie
1 citroen (in vier partjes) ter garnering
Bereidingswijze:
Eerst we maken de bouillon klaar.
! Na een half uur sluiten we het vuur van de bouillon.
Hoe maak ik de bouillon:
Als je artisjokken in de pot koopt, moet je deze goed wassen in een zeef.
Was ook goed de erwten!
Voeg aan een pan artisjokken, varkensvlees, kipfilet, gamba's, inktvis, groene asperge, erwten en water toe en doe het vuur aan voor 30 minuten.
Snij in blokjes gele en een rode peper. Voeg een beetje olieachtige olijfolie en gesneden gele en een rode peper in de pan toe en doe de vuur laag aan.
Snij 3 stukken knoflook en leg ze in de pan. Neem het varkensvlees en kipfilet van de pan en snij ze in blokjes en voeg het over de knoflook toe.
Snij varkensvlees en kipfilet in blokjes en doe in de pan toe.
Roer goed in de pan en als het vlees klaar is, doe het vuur uit.
Bereid de tomaten nu voor en snijd ze in blokjes en doe in de pan toe en doe het vuur laag aan.
Voeg inktvis en roer toe. Doe het vuur uit.
Doe het 9 handen rijst in een ronde vorm in de pan toevoegen en roer toeen doe het vuur uit.
Voeg 3 theelepels saffraan in de pan en roer toe en doe het vuur laag aan.
Stretchbouillon en daarna en voeg de bouillon die je hebt gemaakt met een pollepel toe om de hele compositie te bedekken.
“Als je rijst toevoegt, roer je aan het begin net daarna ga je alleen bewegen de pan af en toe zodat de rijst niet blijft plakken. Toevoegt af en toe bouillon wanneer nodig is in de pan. “
Als je 3 artisjokken hebt, kun je in vieren snijden als je artisjokken van de potje hebt die hoeft niet te snijden.
Nadat doe het vuur uit en voeg mosselen, garnalen en coquilles toe.
Vanaf nu gaan we niet meer roeren alleen bewegen de pan. Voeg de groene asperge, witte wijn.
En op een gegeven moment heeft geen bouillon in de pan en kun je de rijst proeven en als de rijst klaar is voeg je wat bouillon toe en beweeg je de pan.
Voeg toe de artisjokken, erwten en ingelegde peper snijd in dunne plakjes toe.
Als er voldoende bouillon in de pan zit, we laten nog 10 minuten en dan doen we het vuur uit.
Vergeet niet van af en toe dat je door de pan beweegt om niet het rijst te plakken.
Na de 10 minuten laat het 10 minuten afkoelen. Voeg de citroen in plakjes en peterselie in de pan toe.
Eet Smakelijk!