Drie tips voor een optimale handhygiëne!

Drie tips voor een optimale handhygiëne!

De huidige situatie leert ons dat een goede handhygiëne uitermate belangrijk is bij het tegengaan van infecties en verdere besmettingen van virussen zoals verkoudheden, griep en Corona. Maar, ongeacht de situatie, zou een optimale handhygiëne het hele jaar door moeten worden nagestreefd. 

Omdat wij bij Axces de veiligheid van uw collega’s, patiënten, klanten en hotelgasten zeer serieus nemen, bespreken we in dit artikel de drie belangrijkste oplossingen.

 Tip #1: Reinig de handen frequent en mét zeep

De meest voorkomende bron van besmetting is, naast hoesten, de verspreiding van bacteriën via de handen. Het is daarom dan ook cruciaal dat u uw handen regelmatig met water en zeep wast zodat er geen bacteriën via de handen verspreid kunnen worden.

Tip #2: Droog de handen goed af

Na het wassen van de handen is het ook steeds belangrijk om de handen voldoende af te drogen. Hierbij kan u ervoor kiezen om de handen manueel te drogen en gebruik te maken van wegwerp papieren uit een dispenser. Jammer genoeg worden deze papieren doekjes niet altijd even tijdig aangevuld en bent u dus vaak noodgedwongen om uw handen met WC papier te drogen, of erger nog, aan uw kleren. Daarom is het doorgaans aangewezen om te opteren voor een automatische of elektronische handendroger.

Tip #3: Desinfecteer de handen met behulp van alcoholische ontsmetting

Om optimale handhygiëne te garanderen, wordt naast het reinigen en drogen van de handen, het ook sterk aangeraden om de handen steeds te desinfecteren met ontsmettingsalcohol. Opnieuw kan hierbij een onderscheid gemaakt worden tussen manuele en automatische dispensers.  

Handmatige dispensers kunnen gemakkelijk bediend worden door middel van de elleboog waardoor de juiste hoeveelheid van ontsmettingsalcohol of alcoholgel in uw handen terecht komt. Dit type van dispenser is niet enkel zeer eenvoudig in gebruik maar is tevens gemakkelijk bij te vullen en te onderhouden. Automatische desinfectie verdelers hebben dan weer het voordeel dat er geen direct contact nodig is met het apparaat. Door een automatische detectie van de handen bekomt u de desinfecterende alcohol of gel in uw handen. Deze auto hydroalcoholische sanitizers beschikken doorgaans over een grotere capaciteit ontsmettingsmiddel en zijn eveneens gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. 

Axces, uw hospitality partner

Axces biedt een ruim assortiment van hygiëne oplossingen aan die gebruikt kunnen worden in publieke ruimtes van hotels, rusthuizen, woonzorgcentra’s, ziekenhuizen, scholen alsook voor algemene openbare ruimtes. In ons assortiment vindt u zowel handmatige als automatische zeep verdelers terug. Al onze zeepdispensers en automatische handdrogers zijn gemakkelijk in onderhoud en te plaatsen. Verder bieden wij ook 2 soorten handontsmetting dispensers voor een optimale handhygiëne aan.  Zowel de handmatige als automatische desinfectie verdelers kunnen in verschillende kleuren worden besteld. En kunnen beide geleverd worden op een stabiele en speciaal ontworpen desinfectie zuil zodat deze gemakkelijk en overal kunnen geplaatst worden in een ruimte naar uw keuze. 

Uit ervaring weten we dat niet enkel veiligheid belangrijk is maar dat ook de kwaliteit en het gebruiksgemak van de dispensers primeert. Al onze automatische verdelers kunnen daarom worden voorzien van een intelligente “in the cloud” applicatie. Hierdoor wordt u steeds tijdig op de hoogte gebracht wanneer de dispenser met zeep, desinfecterende alcohol of gel moet worden bijgevuld. Met deze nieuwste technologie zal uw klant, patiënt of gebruiker nooit voor een lege dispenser staan. Kortom een systeem dat monitort en communiceert waardoor er optimaal gebruiksgemak, geen frustraties en veiligheid wordt gegarandeerd.


© 2015 Carol, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.