Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een chafing dish

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een chafing dish

Een chafing dish is een van de meest gebruikte horeca apparatuur in de horecabranche. Het wordt vaak gebruikt bij cateringbedrijven of bij grote diners zoals een bedrijfsfeest. Maar ook thuis bij grote familie etentjes, zoals met kerst, biedt dit handige apparaat de uitweg. Dit horeca apparatuur komt voor in verschillende vormen en maten: rond, vierkant of rechthoekig. Maak jij er al gebruik van?Hoe werkt een chafing dish?

De chafing dishes zijn eenvoudig te gebruiken. Maar hoe werken ze precies? Door middel van kokend heet water wordt het eten op zo een 80°C warm gehouden. Een belangrijk voordeel ten opzichte van andere warmhoudapparaturen is dat het eten niet uitdroogd. De deksel van dit keukenapparaat zorgt namelijk dat de luchtvochtigheid op peil blijft. Om het eten warm te houden wordt er gebruik gemaakt van een brandpasta. Deze pasta is gemaakt van bio ethanol alcohol, verdikkingsmiddel en water. Vanwege het verdikkingsmiddel is het veiliger dan brandspiritus. Let er wel op dat de blikjes zeer heet worden tijdens het gebruik. Om dit product veilig te gebruiken, dien je de blikjes te plaatsen in een brandpastahouder. Zo kan je nare brandwonden voorkomen.

Elektrische chafing dish

Wil je geen gebruik maken van brandpasta? Kies dan voor een elektrische variant. De elektrische snoeren werden vroeger als vervelend beschouwd. Hierdoor kiezen de meeste horeca ondernemingen voor een chafing dish die op brandpasta draait. Tegenwoordig kan je de snoeren eenvoudige verstoppen. Het voordeel van een elektrische variant is dat ze veel efficiënter zijn. Daarnaast worden er komen er geen verbrandingsgassen vrij wat goed is voor het milieu. De elektrische snoeren kunnen eenvoudig worden opgeborgen zodat gasten niet zien hoe het eten wordt warm gehouden. Bovendien is dit ook minder gevaarlijk en is er geen kans op brandgevaar.

Een chafing dish is dus ideaal om eten warm te houden zonder dat het eten te droog wordt. Kies je voor één die op brandpasta werkt of een elektrische variant?


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.