De lekkerste tapas top 10

De lekkerste tapas top 10

Je hoeft niet perse in Spanje te zijn om te kunnen van heerlijke tapas. Deze kleine gerechtjes zijn ontzettend verrukkelijk! Serveer met een goed glas wijn en geniet van een gezellige avond met vrienden en familie. Laat iedereen zijn/haar lievelingsgerecht meenemen zodat je zelf niet lang in de keuken hoeft te staan. Tapas zijn echt een aanrader!Wat zijn tapas nou precies?

Wanneer je denkt aan een goed voorbeeld voor deze Spaanse lekkernijen spreekt men al snel over gehaktballetjes in tomatensaus, garnalen en natuurlijk olijven. Dat klopt ook! Maar wat is er allemaal nog meer? Wij vertellen je het in dit artikel!

Tapas, of op zijn Spaans ‘tapa’ zijn aperitiefhapjes. Het wordt meestal gegeten bij een wijntje of een glas bier. Bij sommige restaurants krijg je zelfs standaard een hapje wanneer je iets te drinken hebt besteld van de kaart. Geweldig toch!?!

Welke tapas zijn het lekkerst?

Nou, nou, dit is erg lastig om te zeggen.. Om te beginnen verschillen smaken heel erg! Het kan zijn dat de een liever vlees eet, terwijl de ander liever een visje nuttigd. Maar om je een indruk te geven van wat in het algemeen wordt gegeten, hebben we een lijstje voor je opgesteld.

De 10 populaire tapas

  1. Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
  2. Garnalen in knoflooksaus
  3. Carpaccio met truffelmayonaise
  4. Ham met meloen
  5. Pittige inktvisringen
  6. Empanadas
  7. Gebakken aardappelen (patatas bravas)
  8. Gevulde portobello's
  9. Stokbroodje aioli
  10. Gazpacho van tomaten

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in een restaurant de beste tapas te proeven. In verschillende steden is het mogelijk voor een gezellig avondje tapas. Leeuwarden heeft bijvoorbeeld meerdere restaurants waar je optimaal kan genieten! Geniet van tapas in Leeuwarden!

Kan jij niet wachten om naar de keuken te gaan en deze heerlijke gerechten te maken? Doe dat dan ook niet! Haast jezelf naar de winkel, naar de keuken en ga een avondje genieten van deze overheerlijke tapas!


© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.