Besparen op je boodschappen doe je zo! [3 tips]

Besparen op je boodschappen doe je zo! [3 tips]

Het is geen geheim dat boodschappen doen een dure gewoonte kan zijn. De prijzen van boodschappen stijgen al jaren en zelfs in 2022 maken we recordhoogtes mee op het gebied van inflatie. De verwachting is dat de boodschappen rekening de komende tijd ook nog wel even zal blijven stijgen. Als je op zoek bent naar manieren om te besparen op boodschappen, bent u hier aan het juiste adres. We geven je 3 tips om te besparen op je boodschappen.Ga voor de aanbiedingen

Eén van de manieren op te besparen op je boodschappen is het letten op de beste aanbiedingen in de supermarkt. Aanbiedingen veranderen iedere week, dus het is het beste om de wekelijkse de krantjes van alle supermarkten te controleren om de beste aanbiedingen te vinden. Sommige winkels bieden wekelijkse en seizoensgebonden specials, en als je weet waar je naar op zoek bent, kun je veel geld besparen. Als je een smartphone hebt, download dan een winkel app en kijk ook naar aanbiedingen in de app. Bijvoorbeeld supermarkten als Albert Heijn, Jumbo en Lidl hebben handige apps waarmee je soms zelfs extra aanbiedingen kunt scoren.

Word nieuwe klant bij verschillende diensten

Een andere manier waarop je veel geld kan besparen is door nieuwe diensten te proberen die boodschappen of maaltijdboxen bezorgen. Afwisselend hebben veel diensten hoge kortingen voor nieuwe klanten. Eén van die diensten is flitsbezorger Flink die vaak hoge kortingen biedt voor mensen die voor de eerste keer boodschappen bestellen via de dienst. Bekijk alle kortingen voor Flink in één gemakkelijk overzicht.

Naast boodschappen zijn er ook veel maaltijdbox diensten zoals HelloFresh en Marley Spoon die hoge kortingen bieden op de eerste (3) boxen die je besteld. Zo kun je soms voor enkele euro's een maaltijd op tafel zetten.

Let op je uitgaven

De laatste tip is het letten op je uitgaven. Aanbiedingen zijn aantrekkelijk, maar kunnen daardoor ook onnodig veel geld kosten. Het is dus aanbevolen om tijdens het doen van je boodschappen goed te letten op wat voor boodschappen je precies in huis haalt.

De beste manier om jezelf te weerhouden van onnodige uitgaven tijdens het boodschappen is het maken van een boodschappenlijstje. Als je dit lijstje aanhoudt dan voorkom je dat dingen koopt die je niet nodig hebt. Hierdoor kun je soms tot wel 100 euro besparen per maand.

We hopen dat we je zo een aantal handige tips hebben gegeven om geld te besparen op je boodschappen. Het is belangrijk om goed te letten op de aanbiedingen en dit te doen bij meerdere supermarkten. Daarnaast kun je vaak hoge korting krijgen door lid te worden van nieuwe diensten. De laatste en meest belangrijke tip is het voorkomen van onnodige uitgaven. Koop alleen de boodschappen die je nodig hebt!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jannick, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.