Welk gerecht past het beste bij een Pinot Grigio wijn?

Welk gerecht past het beste bij een Pinot Grigio wijn?

Pinot Grigio past bij lichte visgerechten. Lichte visgerechten lijken meer smaak te krijgen wanneer ze worden gecombineerd met even delicate witte wijnen, zoals Pinot Grigio of Arneis uit Italië of Chablis uit Frankrijk.Is Pinot Grigio goed om mee te koken?
Maar om te koken wil je een wijn met een hoge zuurgraad die in het wijngebruik bekend staat als 'knapperig'. Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Pinot Gris, Pinot Blanc, Sémillon en droge mousserende wijnen zijn bijzonder goed.

Welke gerechten passen goed bij witte wijn?
5 beste gerechten om te combineren met witte wijn:

  • Gevogelte. Een van de gemakkelijkste combinaties die je kunt maken met witte wijnen, is door ze te serveren met gevogelte.
  • Garnalen, krab en kreeft. Hier kan witte wijn een beetje lastig worden.
  • Voorgerechten en salades.
  • Kazen.
  • Vis.

Moet je Pinot Grigio koelen?
Pinot Grigio / Pinot Gris is beslist een wijn waarvan de smaak wordt versterkt wanneer hij gekoeld wordt geserveerd. De ideale temperatuur voor alle soorten Pinot Grigio (inclusief frizzante Pinot Grigio) is rond de 10 graden. Als je de wijn te koud of twee keer warm serveert, maskeert u de smaken van de wijn.

Wat voor soort wijn is Pinot Grigio?
De op een na populairste witte wijn in Amerika, Pinot Grigio (ook bekend als Pinot Gris), is een droge witte wijn met een pittige zuurgraad met aroma's van citroenen, limoenen, groene appels en kamperfoelie. Pinot Gris / Grigio is in wezen een verfrissende witte wijn die, wanneer hij koud wordt geserveerd, de perfecte onderbreking is van een hete zomerdag.

Is Pinot Grigio droog of zoet?
Het is een droge wijn. Pinot Grigio smaakt vaak minder zoet dan Chardonnay vanwege de hoge zuurgraad. Uitzonderingen op de regel: er zijn twee voorbeelden waar Pinot Grigio zoet is.

Een voorbeeld is de goedkope supermarkt Pinot Grigio die is ontworpen om wijndrinkers door de week te lokken. De tweede (en aanzienlijk zeldzamer) zijn de lichtzoete Pinot Gris uit de Elzas.

Alsace Pinot Gris-wijnen moeten worden gemaakt met 100% Pinot Gris-druiven en ze smaken erg complex. Je zult kruidige tonen van kaneel, honing, kruidnagel, meyer-citroen en gember ontdekken, gecombineerd met een langzame tintelende afdronk. Zoek naar de woorden ‘Vendages Tardives’ als dessertwijnoptie voor late oogst (nog zoeter).

Is Pinot Grigio zoeter dan Sauvignon Blanc?
Het belangrijkste verschil tussen Sauv Blanc en Grigio zijn de aromaten. Zowel Sauvignon Blanc als Pinot Grigio bevatten veel zuur als ze in een droge stijl worden gemaakt. Beide kunnen een lichtere, zoetere wijn worden als een wijnmaker ervoor kiest om wat restsuiker achter te laten of de druiven iets langer aan de wijnstok te laten om een late oogstwijn te creëren.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 wijncrni, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.