Iedere (thuis)barista heeft er een; een handkoffiemolen!

Iedere (thuis)barista heeft er een; een handkoffiemolen!

Ben jij van plan dure Ethiopische bonen te kopen? Of een luxe espressoapparaat aan te schaffen? Bedenk dan dat een keten zo sterk is als zijn zwakste schakel. Een handkoffiemolen van VDN Kitchen is een essentieel onderdeel van jouw perfecte kopje koffie. Wil je weten waarom? Lees dan verder.Hoe sterk lust jij je koffie?

Een ultiem voordeel bij handkoffiemolens is dat je zelf de grofheid van de gemalen bonen kan bepalen. De grofheid bepaald mede de sterkte van de koffie. Dit komt omdat fijnere koffie meer oppervlakte heeft dan grovere koffie. Hoe meer oppervlakte, hoe meer water langs de gemalen koffie kan lopen om de smaken op te nemen. Hoe fijner gemalen je koffie, hoe sterker dus! Wil jij zelf de volledige controle over jouw kopje koffie? Neem het heft dan in eigen hand met een handkoffiemolen.

 

Handmatig vs Elektrisch

Er zijn echter niet alleen handkoffiemolens beschikbaar. Ook elektrische koffiemolens zijn steeds vaker te vinden. Er zijn twee soorten elektrische koffiemolens; elektrische koffiemolens met propellermesjes, en elektrische koffiemolens met maalschijven. Molens met propellermesjes malen vaak zeer ongelijkmatig en kunnen zelfs de koffie onbewust verhitten, hierdoor kan de smaak verloren gaan. Molens met maalschijven malen een stuk gelijkmatiger, maar kunnen al gauw €1000 kosten. Een handmatige koffiemolen bied voor een toegankelijke prijs de luxe van een perfect kopje gemalen koffie aan!

 

Waarom verse koffie het beste is

Verse koffie ruikt niet voor niets heerlijk! Koffie geeft de meeste geur in de eerste 15 minuten af. Daarna kan al gauw alle geur vervliegen. Tevens komt de meeste smaak van koffie vanuit zijn aroma’s. Niet alleen de geur vervliegt dus na een kwartier, maar ook veel van de smaak. Als je echt verzekerd wilt zijn van een kwalitatief goed kopje koffie dien je je mauwen op te stropen, en zelf aan het malen te gaan. Zorg hierbij dat  je vlak voor het koffiezetten begint met malen, hierdoor bewaar je de meeste smaak. Deze luxe is met gemalen koffie uiteraard niet mogelijk, maar laat je ook niet verleiden door dure malende koffiemachines! Na elk kopje koffie blijft een klein beetje gemalen koffie achter in het reservoir. Bij je volgende kopje koffie heb je dus deels oude gemalen bonen, die nauwelijks smaak hebben. Een handkoffiemolen verlost je van dit probleem.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.