Makita accu: het opladen van een Makita 18V accu

Makita accu: het opladen van een Makita 18V accu

Makita accu's zijn al jarenlang een grote naam onder klussers en professionals. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid, kracht en lange levensduur. Het meest populaire model is de Makita 18V 5Ah accu. Om optimaal te kunnen profiteren van je Makita accu, is het belangrijk om deze goed te onderhouden en op te laden. Hieronder lees je alles wat je moet weten over Makita accu's en het opladen van een Makita accu.



Soorten Makita accu's

Makita biedt verschillende soorten accu's aan, met verschillende voltages en capaciteiten, waaronder dus de Makita 18V 5Ah accu. Deze accu is geschikt voor verschillende soorten Makita accugereedschap en is dus multi-inzetbaar. Naast 18V accu's heeft Makita ook 12V, 36V en 40V accu's in het assortiment.
Om te achterhalen welke Makita accu het meest geschikt is voor jouw klus moet je letten op het voltage (V) en de capaciteit (Ah). Het voltage geeft aan hoeveel kracht de accu kan leveren. Het geschikte voltage verschilt per apparaat. De capaciteit geeft aan hoeveel energie de accu kan leveren. Hoe meer energie de accu kan opslaan, hoe langer de accu stroom kan leveren en hoe langer je er dus mee kunt werken.

Het opladen van een Makita accu

Wanneer is een Makita accu vol? Zorg dat je een geschikte Makita acculader gebruikt. Volg dan de volgende stappen voor het opladen van je Makita accu:

 1. Sluit de lader aan op het stopcontact
 2. Plaats de accu in de lader. Zorg ervoor dat de accu goed op de contactpunten ligt
 3. Het laadproces start automatisch
 4. Aan de LED-indicator is af te lezen wanneer de Makita accu vol is

Laadstatus LED-indicator:

 • Rood licht: de accu wordt opgeladen
 • Groen licht: de accu is volledig opgeladen
 • Knipperend rood licht: er is een probleem met de accu

Laadtijd

Hoe lang duurt het opladen van een Makita accu? De laadtijd van een Makita 18V accu hangt af van de capaciteit van de accu. Een 5Ah accu is bijvoorbeeld in ongeveer 30 minuten opgeladen, terwijl een 10Ah accu 60 minuten nodig heeft. Hoe hoger de laadstroom van de lader, hoe sneller de accu is opgeladen.

Tips voor de optimale levensduur van je Makita 18V accu

 • Laad de accu op bij een kamertemperatuur tussen 10°C en 40°C.
 • Laat de accu niet te lang in de lader zitten. Haal de accu uit de lader zodra deze volledig is opgeladen.
 • Gebruik de originele Makita lader. Gebruik van een andere lader kan schade aan de accu veroorzaken.
 • Laad de accu op wanneer deze leeg is. Wacht niet tot de accu volledig ontladen is voordat je hem oplaadt.
 • Bewaar de accu op een droge en koele plaats.
 • Reinig de contactpunten van de accu en lader regelmatig.
 • Bescherm de accu tegen stoten en trillingen.
 • Laat een defecte accu repareren of vervangen

Makita accu's, waaronder de bekende Makita 18V accu, zijn krachtige en betrouwbare accu's die multifunctioneel zijn en je kluswerk een stuk eenvoudiger maken. Door de accu goed te onderhouden en op te laden, kun je er jarenlang plezier van hebben.


© 2015 Oena24, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.