Welke VR bril kopen?

Welke VR bril kopen?

Virtual reality is al lang geen toekomst muziek meer. Vr brillen zijn steeds meer te koop en hebben dankzij de Oculus Quest echt een vlucht genomen. Lees hier welke VR brillen een goede keus zijn om aan te schaffen.De Oculus Quest is een standalone VR set en is een poging van Oculus Rift om VR voor het grote publiek mogelijk te maken. De prijs is vergelijkbaar met die van een console. Het comfort en de grafische kwaliteit zijn daarnaast enorm verbeterd. Deze bril zit daarom wat meer in het hogere segment, maar is beduidend goedkoper dan de HTC Vive.

Naast de Oculus zijn er nog enorm veel VR bril merken op de markt. Zo zijn er voor de meer budget brillen merken als Shinecon, BoboVR of bijvoorbeeld van Trust.

Wil je toch wat meer kwaliteit? Dan is het zinvol om een wat betere VR bril te kopen. Qua prijs moet je dan denken aan 200 - 600 euro (met uitzonderingen naar boven). De meest bekende is de Oculus Rift met verschillende PC of standalone VR modellen. Ook HTC heeft een degelijke collectie VR headsets. En vergeet vooral Samsung, Sony en Pimax niet. 

Bij de keuze is het daarnaast belangrijk om na te gaan welke aspecten je belangrijk vind. Maak je net kennis met VR of vind je kwaliteit belangrijk? Is het vooral voor entertainment bedoeld? Wil je ook augmented-reality toepassingen kunnen doen? Want in het laatste geval is een AR bril een betere keus. Denk bijvoorbeeld aan de app Pokemon Go waar de digitale objecten, Pokemons, zijn gemixt met de werkelijke wereld. Virtual-Store.net is bijvoorbeeld een webshop die speciaal virtual reality verkoopt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 VirtualStore, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.