Wat moet u doen om inbraak te voorkomen?

Wat moet u doen om inbraak te voorkomen?

Uit onderzoek is gebleken dat er elke tien minuten een woning in Nederland wordt ingebroken. Dat is ongeveer 145 inbraken per dag. De meeste inbrekers komen via de achterdeur bij u thuis binnen.
Jammer genoeg is het niet mogelijk om een inbraak helemaal te voorkomen, wel is het  mogelijk om het niet te makkelijk te maken voor de inbreker door rekening te houden met een aantal zaken.
Hierbij volgen een aantal tips van Slotenmaker Sonam die u kunt gebruiken om inbraak bij u thuis te voorkomen.Tips voor het voorkomen van inbraak

Er zijn namelijk een aantal zaken waar u rekening mee moet houden om inbraak te voorkomen. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw huis altijd bewoond er uitziet. Dit kunt u doen door middel van wat verlichting aan te laten staan of door wat kranten zichtbaar achter te laten. Wanneer u op vakantie gaat is het best slim om uw eigen auto of de auto van de buren op de oprit te parkeren.
Er wordt aangeraden personen die u niet goed vertrouwd niet te vertellen wat u in huis heeft staan, dit omdat inbrekers vaak tips krijgen van andere mensen en achteraf ook een beloning geven als er waardevolle spullen zijn meegenomen.
Voordat u op vakantie gaat is het verstandig om aan personen die u wel vertrouwd te vertellen dat u een aantal dagen afwezig zal zijn. Zij kunnen dan af en toe een kijkje nemen in uw huis en misschien ook de gordijnen openen om ervoor te zorgen dat de woning er bewoond uitziet.
 

Beveilig uw huis goed voor inbraak

Om u huis zo goed mogelijk te kunnen beveiliger voor inbraak, zijn er een aantal tips die u kunt hanteren. Zo is het mogelijk om de schuifpuien van uw woning te voorzien van inbraakwerend speciale slot. Omdat inbrekers liever in het donker werken, is het verstandig om ervoor te zorgen dat er goede verlichtingen zijn rondom uw huis. Plaats allerlei goedgekeurde hang en sluitwerken op de deuren, garage deuren en ramen. Houd waardevolle spullen liever niet thuis. Doet u dit wel dan wordt er aangeraden dit niet te vertellen. Als de bovenste verdieping van u huis makkelijk te bereiken is door te klimmen, dan is het verstandig om dit gedeelte van het huis ook te beveiligen. Wanneer u een aantal dagen niet thuis bent dient u ervoor te zorgen dat alle deuren of toegang tot uw woning een slot heeft. Verstop geen sleutels buiten uw woning. Inbrekers weten deze snel te vinden. Hang geen adreslabel aan uw sleutelhanger. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de sloten zitten omdat inbrekers deze kunnen doorboren en alsnog binnenkomen.

 

Inbraakmethodes

Cilindertrekken

Om cilindertrekken te voorkomen kunt u ervoor zorgen dat u een SKG® deurslot geïnstalleerd heeft met daarbij een cilinderbeveiliging.
 

Cilinder afbreken

Om te voorkomen dat de cilinder wordt afgebroken kunt u ervoor zorgen dat u uw deursloten laat vervangen wanneer deze gebreken tonen.
 

Hengelen

Zorg ervoor dat u de deur altijd op slot doet, zo wordt deze niet via de binnenkant geopend en voorkomt u hengelen.
 

Flipperen

Plaats beveiligingstrip om flipperen te voorkomen en doe uw deur altijd op slot ook wanneer u maar eventjes de deur uit gaat.
 

Gaatjes boren

Om te voorkomen dat er gaatjes vorden geboren zorgt u ervoor dat de sleutels van uw deurslot niet in het slot laat liggen.
 

Slot openbreken

Plaats goed en gecertificeerde hang-en-sluitwerk in stevige kozijnen. Doe altijd de deur op slot, het deurslot maakt de deur net wat steviger en kan ervoor zorgen dat het openbreken van de slot veel langer duurt. Door dit allemaal te doen voorkomt u dat de slot wordt opengebroken.
 

Wilt u meer weten over inbraakpreventie, inbraak voorkomen, slot vervangen en over veiligheidssloten dan bent u van harte welkom bij Slotenmaker Sonam. Neem vandaag nog contact op via telefoonnummer 085- 0516055. De medewerkers staan u graag te woord.


© 2015 Maria1994, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.