De voordelen van eLearning / E-learning

De voordelen van eLearning / E-learning

Met hetzelfde gemak als dat mensen en bedrijven online communiceren en spullen kopen (zoals kleding), zijn we ook steeds meer bezig met het vergaren van kennis via online kanalen. YouTube tutorials over hoe je een telefoon repareerd, tot het maken van serieuze eLearning modules over voedselveiligheid in de keuken, iedereen krijgt op een gegeven moment wel te maken met eLearning. Maar wat zijn nou de concrete voordelen van eLearning?Zo zijn er tal van voordelen op te noemen voor het gebruiken van een online leeromgeving om zo kennis op te doen. Zo zorgt het gebruiken van eLearning voor een besparing in tijd, van werknemer en werkgever. Het is immers zo dat iemand die online een cursus doorloopt, dit over het algemeeen sneller en effectiever doet dan iemand die meedoet aan een fysieke training op locatie. Dit is ook mede te danken aan het feit dat de cursist zelf kan kiezen waar, wanneer en hoe de kennis wordt opgenomen. Bijvoorbeeld thuis of op werk, 's ochtends of 's avonds maar ook op welk apparaat, zoals een telefoon, tablet of laptop. Of misschien zelfs op de TV in de woonkamer. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Een ander groot voordeel, voornamelijk vanuit het oogpunt van diegene die de eLearning heeft gemaakt, is dat de beschikbare digitale lesstof eenvoudig aangepast kan worden zodat het volledig up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen. Nieuwe regels, wetten of methoden kunnen eenvoudig gedeeld worden met de cursist zodat dit snel kan worden gecommuniceerd en worden doorlopen. Vervolgens kan de cursist getoetst worden op zijn of haar kennisniveau. 

Om te concluderen, zijn er de volgende 4 grote voordelen van eLearning:

  • De kennis is 24/7 beschikbaar waardoor cursisten altijd toegang hebben tot de lesstof.
  • De nog op te nemen lesstof kan uitdagend worden gemaakt voor de cursist door het toevoegen van game-elementen, genaamd gamification.
  • De voortgang van cursisten kan worden gemeten d.m.v. een online leersysteem en worden getoetst met online examens. 
  • De cursist kan zelf bepalen waar, wanneer en hoe hij/zij de lesstof doorneemt.

Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Splintt, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.