Dierenverzekering afsluiten?

Dierenverzekering afsluiten?

Heb jij al een dierenverzekering afgesloten?

Als je een huisdier hebt dan hoop je natuurlijk vele jaren in goede gezondheid van het dier te kunnen genieten. Maar ook dieren kunnen medische ongemakken krijgen en een bezoek aan de dierenarts is dan zo gemaakt. Je zult inmiddels weten dat dit je vaak een hoop geld kost. Als je in het vervolg niet meer voor deze vervelende financiële verrassingen wilt komen te staan dan kun je een dierenverzekering afsluiten.De dierenverzekering

De dieren verzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekering voor de mens. Je betaalt iedere maand premie en als je naar de dierenarts gaat dan ben je verzekerd tegen de kosten welke er gamaakt zijn. Ook bij de dierenverzekeringen heb je verschillende soorten en kun je het zo gek maken als jezelf wilt. Je kunt een basis dierenverzekering afsluiten maar je kunt ook allerlei aanvullende opties toevoegen. Vanzelfsprekend zal je een hogere premie betalen als je meer aanvullende verzekeringen toevoegt.

Hondenverzekering

De meeste dierenverzekeringen worden afgesloten voor de hond gevolgd door de verzekering voor een kat. Het wordt dan ook vaak een hondenverzekering genoemd. Bij het afsluiten zul je er rekening mee moeten houden dat hoe ouder jouw hond is hoe meer premie je gaat betalen. Een oudere hond zal in de meeste gavallen ook vaker een bezoek aan de dierenarts moeten maken. Let er ook goed op wat er vergoed zal worden, de verschillen tussen de verschillende verzekeringen is namelijk groot. Zijn de inentingen ook meeverzekerd? Wat als je hond een zware operatie moet ondergaan? Voordat je een dierenverzekering afsluit is het dus belangrijk de verzekeringen te vergelijken.

Eigen risico

Net als bij de zorgverzekering voor de mens krijg je ook met de dierenverzekeirng te maken met een eigen risico. Ook hierbij geldt dat hoe hoger je het eigen risico instelt hoe minder premie je gaat betalen. Uiteraard is het dan wel zo dat je een hogere rekening krijgt gepresenteerd als je bij de dierenarts bent geweest.

Wachttijd

Bij het afsluiten van de verzekering krijg je in de meeste gevallen te maken met een wachttijd van 30 dagen. Dit doen de verzekeraars om de risico's voor hen van hoge uitkeren zoveel mogelijk te voorkomen. Je moet hier dus rekening mee houden bij het afsluiten van de verzekering.


© 2015 Michenb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.