De beste hypoallergene en vetarme hondenvoeders - wat te kiezen en waarom

De beste hypoallergene en vetarme hondenvoeders - wat te kiezen en waarom

Bent u op zoek naar het beste hypoallergene en vetarme hondenvoer? Heeft u geprobeerd een dieet te vinden dat voldoet aan de behoeften van uw pup zonder allergieën of andere gezondheidsproblemen te veroorzaken? Het kan moeilijk zijn om te bepalen welk hondenvoer zowel hypoallergeen als vetarm is, maar op de lange termijn is het de moeite waard. Met het juiste voer kunt u ervoor zorgen dat uw hond gelukkig en gezond blijft. Inzicht in de belangrijkste factoren van hypoallergeen en vetarm hondenvoer, evenals de voordelen van dergelijke diëten, kan u helpen de beste beslissing voor uw pup te nemen. Dit artikel geeft inzicht in waar u op moet letten en waarom bij het kiezen van het beste hypoallergeen hondenvoer en vetarme hondenvoer.Wat is hypoallergeen en vetarm hondenvoer?

Hondenvoer dat hypoallergeen is, is ontworpen om het risico op allergieën bij honden te verminderen. Er is verschillende hypoallergene voeding op de markt, maar elke voeding richt zich op een andere groep honden. Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak aangeprezen als voer voor honden met een voedselallergie, maar dat is niet altijd het geval. Zelfs honden met een allergie kunnen op bepaalde voedingsmiddelen reageren, maar hypoallergeen hondenvoer is zo samengesteld dat het risico op allergische reacties wordt beperkt. Vetarm hondenvoer is een dieet dat bedoeld is om het totale vetgehalte van de voeding van uw hond te verminderen. Er zijn vele redenen waarom een hondeneigenaar zou kiezen voor een vetarm dieet, maar de meest voorkomende is om de gezondheid van de hond te verbeteren.

Voordelen van hypoallergeen en vetarm hondenvoer

De voeding van een hond heeft een grote invloed op zijn gezondheid, geestelijk welzijn en uiterlijk. Het voeren van hypoallergeen en vetarm hondenvoer kan het risico op allergieën, huidirritaties, maag-darmproblemen en overgewicht verminderen. Hoewel sommige honden geen last hebben van deze problemen, kunnen ze toch baat hebben bij een vetarm en hypoallergeen dieet. Een vetarm dieet kan obesitas helpen voorkomen door de totale calorie-inname van uw hond te verminderen. Dit kan vooral nuttig zijn als uw hond zeer actief is maar een beetje overgewicht heeft. Een hypoallergeen dieet kan het risico op maag-darmproblemen en allergieën, veel voorkomende gezondheidsproblemen bij honden, verminderen.

Soorten hypoallergeen en vetarm hondenvoer

Er zijn veel verschillende soorten hypoallergeen en vetarm hondenvoer. Het beste hondenvoer voor uw pup hangt af van zijn specifieke voedselallergieën. Elk type hondenvoer is samengesteld uit verschillende ingrediënten om ervoor te zorgen dat het veilig is voor zelfs de meest gevoelige honden. Veel voorkomende ingrediënten in hypoallergeen hondenvoer zijn: Kip - Kip wordt over het algemeen beschouwd als het minst allergene van alle vleessoorten. Het is ook een goede bron van eiwitten. Hond - Hond is een ander vlees dat wordt beschouwd als laag-allergeen. Het is een goede bron van eiwitten, ijzer en zink. Hond - Het belangrijkste allergeen in vis is een vetzuur genaamd thiadiazol, dat meestal wordt verwijderd tijdens de verwerking. Vis is een goede bron van eiwitten en omega-3 vetzuren.

Belangrijke factoren bij het kiezen van hypoallergeen en vetarm hondenvoer

Hoewel er veel hypoallergeen en vetarm hondenvoer op de markt is, zijn ze niet allemaal gelijk. Verschillende merken hondenvoer kunnen verschillende ingrediënten en voedingswaarden hebben. Voordat u kiest welk voer u uw hond wilt geven, moet u een idee hebben van wat u zoekt. Hieronder volgen enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het beste hypoallergene en vetarme hondenvoer. - Rauw of gekookt - Niet alle hondenvoer is hetzelfde. Sommige zijn volledig gekookt, terwijl andere slechts gedeeltelijk gekookt zijn. Het type kookmethode kan de algemene voedingswaarde van hondenvoer sterk beïnvloeden. - Eiwitbron - Veel hypoallergeen hondenvoer gebruikt kip als primaire eiwitbron. Andere gebruiken vis of varkensvlees. U moet een voeding kiezen met een eiwitbron die zowel veilig is voor uw pup als van hoge kwaliteit. - Koolhydraatbron - Koolhydraten zijn een belangrijk onderdeel van het dieet van een hond, maar te veel koolhydraten kunnen gewichtstoename veroorzaken. Zoek een hondenvoer dat hele granen gebruikt, zoals bruine rijst, gerst of haver. Vermijd ingrediënten als maïs en tarwe. Dit zijn veel voorkomende allergenen voor honden. - Vetgehalte - Vet is een belangrijke energiebron voor honden. Vet helpt honden ook hun huid en vacht gezond te houden. Hoewel vet belangrijk is, kan te veel vet gezondheidsproblemen veroorzaken.

Voorkomende allergenen om op te letten

Hoewel veel hondenvoer hypoallergeen is, zijn ze niet allemaal gelijk. Sommige voeders zijn slechts licht hypoallergeen, terwijl andere volledig veilig zijn voor gevoelige honden. Als u hondenvoer koopt, ziet u misschien bepaalde allergenen op de verpakking staan. Dit zijn enkele van de meest voorkomende allergenen in hondenvoer: - Eieren - Eieren zijn een veelvoorkomend allergeen bij honden. Zoek hondenvoer dat geen eieren bevat, of geef uw hond een eivrij dieet. - Maïs - Maïs is een veel voorkomend allergeen in veel voedingsmiddelen. Vermijd hondenvoer dat maïs bevat. - Tarwe - Net als maïs is ook tarwe een veel voorkomend allergeen in veel hondenvoer. Vermijd hondenvoer dat tarwe bevat. - Soja - Soja is een ander allergeen dat vaak voorkomt in hondenvoer. Vermijd hondenvoer dat soja bevat.

Conclusie

Het beste hypoallergene en vetarme hondenvoer is een gepersonaliseerd dieet dat is afgestemd op de behoeften van uw pup. Een voeding vinden die veilig is voor uw hond is belangrijk voor zowel zijn gezondheid als zijn geluk. Een hypoallergeen en vetarm hondenvoer is een goede keuze voor honden die last hebben van allergieën of maag-darmproblemen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 edwinm83, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.