Labrador pup opvoeden

Labrador pup opvoeden

Heb je een labrador pup die je moet gaan opvoeden maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of twijfel je of je goed bezig bent met de opvoeding van je labrador?  We geven je graag advies hoe je het best de opvoeding van je labrador kan aanpakken. Wat werkt goed en efficient? en wat moet je zeker niet doen!Als je labrador nog een pup is dan is het belangrijk je verwachting niet te hoog te stellen. Een pup kan zich nog niet lang concentreren en is snel afgeleidt. Houdt de traningen dus kort, interessant en plezierig voor je pup. 

Een van de eerste dingen die je je hond gaat aanleren is netjes mee te lopen aan de lijn. Zorg dat de lijn altijd slap is en nooit gespannen. Zodra je hond aan de lijn trekt stop je met lopen en loop je de tegengestelde richting op. Je pup zal merken dat het niet loont om aan de lijn te trekken omdat er dan niet verder wordt gegaan. Daarnaast moet je pup ook op je blijven letten, als je merkt dat hij geen aandacht meer voor je heeft maak dan zachte geluiden op je hurken en trek hem langzaam naar je toe. Je pup zal dan nieuwsgierig naar je toe komen en daarmee is de aandacht weer op jou gevestigd. Aandacht van de pup voor jou is heel belangrijk. Als hij geen aandacht heeft voor jou dan zal hij ook nooit goed naar je gaan luisteren. Zorg er dus altijd voor dat het fijn en leuk bij jou is en dat je labrador niks liever wilt dan bij jou zijn!

Wat je ook aanleert aan je labrador wees altijd consequent en duidelijk! Dit is niet streng en vervelend voor je hond maar juist duidelijk en fijn. deze duidelijkheid geeft hem rust en zelfvertrouwen. Hij weet precies wat wel en niet mag. Hierdoor groeit je labrador op tot een zelfverzekerde volwassen hond. En een zelfverzekerde hond is stabiel, rustig en zal niet snel angsten fobien of aggressief gedrag gaan vertonen. 

“Ontdek hoe jij de perfecte Labrador kan hebben waar je altijd al van heb gedroomd: Gezond, gelukkig en goed opgevoed”

Mijn-labrador.nl 

 


© 2015 Pietersen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.