Welke honden zijn de kleinste hondenrassen ter wereld?

Welke honden zijn de kleinste hondenrassen ter wereld?

Een hond is het meest gekozen huisdier ter wereld. De meeste honden staan bekend dat ze lief, grappig en erg makkelijk zijn om te onderhouden. Maar wat zijn de kleinste hondenrassen?De kleinste honden zijn een heel stuk makkelijker om te kunnen onderhouden. Daarentegen zijn kleine honden meestal ook niet zo gevaarlijk. Je hebt geen groot huis nodig maar ook geen grote tuin. Wil je liever toch een hond waar mensen snel bang voor zullen zijn? Dan kun je het beste voor het hondenras de Pittbull gaan. De Pittbull is ook een van de kleinste honden ter wereld. Wil je een lief klein hondje? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een Pomeranian. Ik zal vijf kleinste hondenrassen ter wereld benoemen. Kijk eens op trending.nl daar vind je de top tien kleinste hondenrassen ter wereld.

Hondenras Chihuahua

De chihuahua heeft een maximaal gewicht van 2,7 kg. De chihuahua zijn ook de kleinste honden ter wereld. Dit hondenras komt uit Mexico. Dit hondenras is in twee varianten. Je hebt de langharige chihuahua en de kortharige chihuahua. Het is een super klein hondje maar zijn daarentegen niet echt schattig. Dit hondenras hecht zich altijd maar aan een persoon en zijn niet goed met kinderen. De chihuahua is erg nieuwsgierig en zullen ook vaak en veel blaffen.

Hondenras de Yorkshire Terriër

Dit hondenras is erg populair, maar is daarnaast ook een van de kleinste honden. Door hun lange vacht heb je wel wat borstelwerk te doen. Het karakter van dit hondenras hangt af van de training. Het is dus aan te raden om een hondenschool of cursus te volgen met dit hondenras. Deze honden worden maar minimaal beschermd tegen slecht weer door hun vacht. Het advies is ook om dit hondenras zoveel mogelijk binnen te houden en alleen naar buiten te laten als het uitgelaten moet worden.

De pomeranian

Ook dit hondenras is erg populair. Dit komt door hun mini formaat maar ook door hun zachte lange vacht. De Pomeranian komt in 23 kleuren voor. De pomeranian zijn waakhonden hierdoor blaffen ze veel en naar alles wat ze zien bewegen. Kijk eens op trending.nl naar dit hondenras voor meer informatie.

Hondenras de Toy Poodle

De Toy Poodle is een waterhond, ze worden ook wel eenden honden genoemd. Bij een poodle denk je gelijk aan een grote hond, maar de Toy Poodle daarentegen zijn een heel stuk kleiner. Het is een slimme hond waardoor trainen erg makkelijk is. Dit hondenras is erg actief en loopt ook graag veel.

Papillon honden

Papillon is te herkennen aan hun oren. De oren lijken op een vlinder. Daarom wordt dit hondenras ook wel de vlinder genoemd. Ze zijn super klein, erg vrolijk en hebben lange haren. Dat betekent dus veel borstelen. De Papillon is een actieve hond en je zult vanaf de puppytijd zeker stukjes moeten gaan lopen. Laat deze honden lekker hun energie verbranden in de tuin.

Meerdere hondenrassen

Er zijn naast deze vijf hondenrassen er natuurlijk nog vijf. Kijk eens op trending.nl voor de andere vijf soorten rassen en de informatie van deze soorten rassen.


© 2015 Trending, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.