Omgaan met het verlies van een hond

Omgaan met het verlies van een hond

Voor iedereen die de dood van een huisdier treurt, kan de pijn overweldigend zijn. Veel hondenbezitters zien hun hondengenoten veel meer dan een dier - voor hen zijn ze gezinsleden. Het verliezen van je beste vriend is hartverscheurend en kan een diep gevoel van leegte en verlies achterlaten.Het verlies van een huisdier treuren

Iedereen behandelt verdriet anders, maar dat maakt de dood niet minder pijnlijk. Sommige mensen vinden het moeilijk om hun gevoelens te uiten, omdat niet iedereen om hen heen de ernst van het verlies begrijpt, vooral als ze nog nooit een eigen hond hebben gehad.

Lynette Whiteman, een verzorger die een therapiehondprogramma uitvoert voor ouderen en mensen met dementie in New Jersey, heeft door haar professionele werk en persoonlijke verliezen geleerd dat een ondersteunend familielid of vriend om mee te praten helpt bij het rouwproces. "Mensen die geen hondenliefhebbers zijn, begrijpen niet wat het probleem is, en dat kan erg schadelijk zijn," zegt ze.

Moira Anderson Allen de auteur van " Omgaan met verdriet over het verlies van uw huisdier ," voegt eraan toe: "Als iemand dit soort relatie nog nooit heeft meegemaakt, weten ze echt niet hoe belangrijk het is voor degenen onder ons die dat hebben."

Word lid van een steungroep voor huisdierenverlies

In onze tijd van droefheid hopen we op iemand die medelevend is, zelfs als die persoon niet begrijpt waarom we treuren. Maar zoals Allen aangeeft, is het soms moeilijk om die steun te vinden.

Heidi McBain , een erkende professionele adviseur in Texas, stelt voor om gelijkgestemde mensen te zoeken die zijn geweest waar je bent. "Social media en online groepen zijn goede plaatsen om te beginnen", zegt ze. Ook bieden privétherapie en ondersteunende hotlines en / of groepen een veilige plek om contact te maken met anderen die soortgelijke ervaringen meemaken.

"Het is belangrijk om te begrijpen dat je niet alleen moet treuren", zegt Mary Brosnan, een maatschappelijk werkster en leider van de groep. "Het belangrijkste dat je uit een groep kunt halen, is het gevoel dat er niets mis is met je omdat je je voelt zoals jij."

Lees meer over dit onderwerp op de Nederlandse HondenrassenWijzer website. Of bekijk deze pagina hoe je kunt omgaan met het verlies van je hond.


© 2015 lekkeremaaltijd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.