De hond in bed laten slapen?

De hond in bed laten slapen?

Het is niet eenvoudig om te beslissen of je je hond in bed mag laten. Aan de ene kant wil je niet dat hij 's nachts eenzaam wordt. Maar aan de andere kant wil je hem niet bederven. Wat is een liefhebbende huisdierouder om te doen? Het eerste ding om te doen is ontspannen. Je gaat je hond niet verpesten.Alleen jij kunt bepalen of je je comfortabel voelt met het slapen met je hond in het bed, maar of het je hond aankan, stelt Vetstreet voor om aan enkele basiscriteria te voldoen.

- Hij kan de hele nacht doorslapen zonder een potje pauze nodig te hebben.
- Hij kan in zijn eigen bed of krat blijven zonder te jammeren of te huilen om te worden uitgelaten.
- Hij is niet zo klein dat je hem per ongeluk zou kunnen verwonden of zo groot dat hij je per ongeluk zou kunnen schaden.

De keerzijde van slapen met je hond


Hoe plezierig het ook kan zijn om in slaap te vallen met je warme pup, er zijn een paar mogelijke complicaties die je misschien willen heroverwegen.

Hij zou je slaap kunnen verstoren: honden zijn vaak onrustig en gevoelig voor vreemd slaapgedrag, zoals snurken, rennen of trillen. Je hond kan midden in de nacht wakker worden om te krabben, uit te rekken of in de dekens te "graven" tot hij comfortabeler is. Zelfs honden die in staat zijn om de nacht door te slapen, staan soms op en patrouilleren in het huis of krijgen een slok water als ze daar vrij in zijn. Honden hebben ook de neiging om vlekken op het bed te kiezen die je misschien liever uitrekt. Dit kan een probleem veroorzaken als je per ongeluk je hond uitrekt en schopt of naar voren rolt om een hond te vinden op de plek waar je je comfortabel wilt voelen. Je kan jouw hond dan ook beter in een goede hondenmand laten slaap, naast je bed bijvoorbeeld.

Hij kan uw allergieën verergeren: hoewel u misschien niet allergisch bent voor huidschilfers van huisdieren, nemen honden vaak andere allergenen op, zoals gras en stuifmeel. Als u allergisch bent, is het misschien een slecht idee om uw hond helemaal in uw slaapkamer te laten, laat staan in uw bed. Vergelijkbaar met allergenen, hondenschuurtje - er is niet zoiets als een hypoallergene hond - dus je zou het niet comfortabel vinden om wakker te worden met hondenbont in je mond of de lakens elke dag te moeten wassen. Houd hier rekening mee als u besluit de hond in bed te laten of niet. Zoals te lezen op de website van het landelijke honden informatiecentrum.

Het is misschien niet goed voor je huwelijk: BarkPost waarschuwt dat als je je hond 's nachts tussen jou en je partner laat komen, dit het type intimiteit dat sterke huwelijken en relaties met zich meebrengt kan verstoren. Bovendien kunnen sommige honden jaloers worden en besluiten om de ene partner van de andere te "bewaken", zegt Whole Dog Journal. Als uw partner of uw hond tekenen van jaloezie vertoont, is het tijd om de bedvoorrechten van de hond in te trekken.

Uw hond kan agressief worden: sommige honden beginnen het bed te zien als onderdeel van hun territorium en kunnen tekenen vertonen van bewaking van de middelen of statusgerelateerde agressie, waarbij zij zich niet neerleggen bij het gezag van hun mens. Als dit gebeurt, mag uw hond niet in bed worden toegelaten totdat hij heeft geleerd zijn agressie in te perken.

Natuurlijk, als u met uw hond wilt slapen, zijn er ook voordelen. Als je je hond in bed hebt liggen, kun je ontspannen en de band tussen jou en je pup versterken. Alleen jij kunt beslissen of de negatieven opwegen tegen de positieven. Je kunt ook middenweg vinden door een hondenbed naast je eigen bed te plaatsen, zodat je de nabijheid hebt zonder slaapstoornissen. Wat je ook kiest, onthoud dat er geen definitief goed of fout is - het gaat erom wat goed is voor jou en je hond.


© 2015 lekkeremaaltijd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.