Hondenbench: een eigen plek voor je trouwe viervoeter

Hondenbench: een eigen plek voor je trouwe viervoeter

Wandelen, apporteren, zwemmen en je huis bewaken. Je hond heeft het er maar druk mee. En aan het einde van de dag - en het begin ervan - wil ‘t beestje wel ‘s uit kunnen rusten. In dat geval is een hondenbench precies wat je zoekt voor je trouwe vriend!Dit is namelijk geen kooi of strafhok; Je moet het zien als een eigen veilige plek voor het beestje. Natuurlijk zal hij of zij in je huis zich ook prima op zijn of haar plaats voelen maar als je hond zich terug wil trekken, dan kan dat absoluut.

Verder is deze afsluitbare ruimte ook zeer geschikt als je kleine kinderen wilt beschermen tegen eventueel onvoorspelbaar gedrag van de hond. Ook wanneer andere huisdieren rond hebt lopen is de bench ideaal; zo heeft iedere bewoner genoeg ruimte.

In het begin is het wellicht moeilijk om je pup in de bench te laten en op te sluiten maar voor baas én hond is dit dan ook een gewenningsproces. Deze constructie is bovendien zeer handig om het beestje zindelijk te krijgen. Je hond gaat de bench namelijk als zijn of haar eigen ‘hol’ zien, net als de wolf waar je harige metgezel van afstamt. En zowel wolven als honden zullen hun eigen veilige onderkomen nooit bevuilen!

Wat voor hondenbench heb ik nodig?

Het beste koop je een hondenbench in de groei. Als je hond de plek namelijk ontgroeit, moet deze weer aan een andere bench gaan wennen. Kies dus een bench uit waarin een volwassen versie van jouw trouwe viervoeter gemakkelijk rechtop kan staan en voldoende bewegingsruimte heeft. Ga tevens uit van het gewicht van een volwassen hond.

Voor benches zijn verschillende merken verkrijgbaar. Zo kun je kiezen uit Duvo, met veelal metalen constructies en makkelijk te transporteren varianten. Deze benches zijn gemakkelijk opvouwbaar en bovendien erg stevig. Gebruik deze bijvoorbeeld voor puberende en/of opstandige honden. Verder zijn onder andere Midwest, Pets and Things en Savic koplopers op het gebied van de hondenbench.

Zeker wanneer je hond nog niet zindelijk is, komt een exemplaar met een kunststof lade goed van pas. Zodra je pup een ongelukje heeft, kun je deze gemakkelijk uit je bench verwijderen en deze goed schoonmaken.

Neem je je hond graag mee in de auto? Dan is een kunststof bench dé uitkomst. Deze is voorzien van een betrouwbaar sluitingsmechanisme dat alleen vanaf de buitenkant te openen is. Ook aluminium benches zijn voor dit doel aan te raden.

Het belangrijkste is dat je je geliefde hond een fijne plek geeft waarin hij of zij zich thuis voelt!


© 2015 petervb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.